Karamelovo - čokoládová pena (fotorecept)

Autor receptu: zirafninka1

Postup

  1. Na chutnú sladkú penu potrebujeme len štyri suroviny.
  2. Do nižšieho hrnca nasypeme trocha cukru.
  3. Na miernom ohni ho necháme roztopiť. Pridáme zvyšný cukor a upálime na karamel.
  4. Hrniec zložíme z ohňa a po kúskoch do karamelu pridávame maslo. Metličkou vždy dobre premiešame. Keď pridáme všetko maslo, hrniec vrátime na sporák a spolu za stáleho miešania prehrejeme.
  5. Hrniec opäť odstavíme zo sporáka a po troške prilievame 100 ml smotany. Vymiešame do krémovej "omáčky".
  6. V malom hrnci necháme zovrieť vodu. Odstavíme a prikryjeme ohňuvzdornou misou, do ktorej nalámeme čokoládu. Necháme stáť, kým sa čokoláda celkom neroztopí. Karamel a čokoládu spojíme a necháme mierne vychladnúť. Občas premiešame.
  7. Zvyšnú smotanu na šľahanie vyšľaháme.
  8. A po troche ju zašľahávame do vlažnej karamelovo - čokoládovej hmoty. Nalejeme do pohárov a necháme stuhnúť v chladničke cca 2 hodiny.
  9. Pena z mliečnej čokolády.
  10. Pena zo 70% čokolády.