Karamelovo - čokoládová pena (fotorecept)
Autor receptu: zirafninka1
Postup
- Na chutnú sladkú penu potrebujeme len štyri suroviny.
- Do nižšieho hrnca nasypeme trocha cukru.
- Na miernom ohni ho necháme roztopiť. Pridáme zvyšný cukor a upálime na karamel.
- Hrniec zložíme z ohňa a po kúskoch do karamelu pridávame maslo. Metličkou vždy dobre premiešame. Keď pridáme všetko maslo, hrniec vrátime na sporák a spolu za stáleho miešania prehrejeme.
- Hrniec opäť odstavíme zo sporáka a po troške prilievame 100 ml smotany. Vymiešame do krémovej "omáčky".
- V malom hrnci necháme zovrieť vodu. Odstavíme a prikryjeme ohňuvzdornou misou, do ktorej nalámeme čokoládu. Necháme stáť, kým sa čokoláda celkom neroztopí. Karamel a čokoládu spojíme a necháme mierne vychladnúť. Občas premiešame.
- Zvyšnú smotanu na šľahanie vyšľaháme.
- A po troche ju zašľahávame do vlažnej karamelovo - čokoládovej hmoty. Nalejeme do pohárov a necháme stuhnúť v chladničke cca 2 hodiny.
- Pena z mliečnej čokolády.
- Pena zo 70% čokolády.