Foto: akeber
U nás najobľúbenejší zákusok :-) .
príprava
Suroviny
Cesto: | |
3 dcl |
|
150 g |
|
150 g |
|
4 ks |
|
Karamelový krém: | |
1 ks |
|
1 ks |
|
Karamelová poleva: | |
25 g |
|
15 g |
|
15 g |
|
20 g |
|
80 g |
|
1 ks |
|
podľa návodu na obale |
|
Postup
-
1
CESTO: Do hrnca dáme variť vodu pridáme Palmarin, až keď je rozpustený pridávame múku a miešame, pokiaľ sa nám cesto od hrnca neoddeľuje.
-
2
Necháme vychladnúť, až potom primiešame mixérom vajca (4 ks).
-
3
Cesto si dáme do cukrárenského vrecúška a na plech (na ktorom je papier na pečenie) vytláčame do tvaru venčeka. Dáme piecť do predhriatej rúry na 180 °C. Venčeky necháme vychladnúť.
-
4
Karamelový krém: Jednoduchý :-) maslo vymiešame, až potom postupne pridávame karamelové Salko. Dobre premiešame.
-
5
Šľahačku si vymiešame podľa návodu na obale.
-
6
Poleva na veterníky: 25 g kryštálového cukru skaramelizujeme na hnedo. Pridáme 15 g vody a miešame na miernom ohni, pokiaľ nie je hladké.
-
7
Do druhého kastróla dáme 80 g vody, 20 g cukru a privedieme do varu. Musí bublať.
-
8
Pridáme Solamyl. A miešame pokiaľ nám trošku nezhustne.
-
10
Potom do toho pridáme rozpustený karamel. Dobre premiešame.
-
11
Môžeme namáčať vrchy veterníkov. Pozor, je to veľmi horúce, mám vyskúšamé :-(
-
12
Poukladáme ich na mriežku pokiaľ poleva stuhne.
-
13
Spodnú časť veterníkov natrieme najskôr karamelovým krémom.
-
14
Potom šľahačku.
-
15
Priklopíme vrchnou časťou veterníka.
-
16
Keď sú všetky urobené dáme ich do chladu stuhnúť .
-
17
DOBRÚ CHUŤ !
petka33 asi len bude lepšie ten Plamarín , ja som skúšala viacero receptov ,,,,ale tento je najlepší ,, raz treba skúsiť :-)
Ďakujeme za upozornenie, preklep v surovinách sme opravili, jedná sa o Palmarin.
... a nemôžeš tu dať aj tvoj recept? Rada by som vyskúšala..