Tieto rezy sú výborné a šťavnaté, upečie aj začiatočník!!!
príprava
na 190 °C
Suroviny
| Cesto I.: | |
| 4 ks |
|
| 200 g |
|
| 180 g |
|
| 1 bal. |
|
| 0,5 dl |
|
| Cesto II.: | |
| 4 ks |
|
| 200 g |
|
| 180 g |
|
| 1 bal. |
|
| 0,5 dl |
|
| Plnka: | |
| 250 g (alebo Hera) |
|
| 200 g |
|
| 0,2 dl studená |
|
| 2 PL |
|
| 4 |
|
| na zdobenie |
|
| na vysypanie plechu |
|
| na vymastenie plechu |
|
| 1 ČL |
|
| na pokvapkanie korpusu |
|
| na potretie korpusu |
|
| Iné: | |
|
|
|
Postup
-
1
Použila som plech 31x40cm. Bielky s cukrom vyšľaháme do tuha, postupne pridáme žltky, olej, múku zmiešanú s čokoladovým pudingom a práškom do pečiva. Plech vyložíme papierom na pečenie a boky vymastíme,vysypeme múkou cesto rovnomerne rozotrieme.Tak isto upečieme aj svetlé cesto, ale pridáme zlatý klas. Svetlé cesto nalejeme na tmavé a rozotrieme. Pečieme na 190 stupňov 30 minút potom necháme vychladnúť.
-
2
Cukor skaramelizujeme do vody vmiešame hladkú múku a zalejeme karamel miešame do hladka, necháme vychladnúť. Maslo a žĺtky vymiešame spolu vmiešame vychladnutý karamel.
-
3
Z vychladnutého korpusu odstránime papier na pečenie, korpus pokvapkáme sirupom, aby bol šťavnaty nato natrieme lekvár a nakoniec karamelovú plnku. Pofŕkame čokoládovou polevou, alebo polejeme čokoladovou polevou. Dáme do chladničky, môžme sa tešiť z výborneho koláčika. Peknú nedeľu všetkým.









Diskusia k receptu