Karamelový zákusok

Karamelové parížske rožky

Autor receptu: katarinalucanova

Rožky s karamelovou plnkou a bielou čokoládou.

60
porcií
45 minút
príprava
5 minút
na 200 °C

Suroviny

Postup

  1. Cesto: Bielky s kryštálovým cukrom šľaháme nad parou do hustej peny približne 10 minút. Odstavíme. Do ešte trochu teplých bielkov vmiešame zomleté orechy. Cesto si dáme do vrecka s hladkou špičkou. Na papier na pečenie nastriekame rožky.
  2. Rúru vyhrejeme na 200 stupňov, rožteky v nej pečieme 5 minút. Rúru vypneme, otvoríme dvierka a ešte 10 minút rožteky dosúšame.
  3. Plnka: Maslo a karamelové Salko vyšľaháme na hladký krém. Krém s ozdobnou špičkou nastriekame na rožky. Necháme stuhnúť v chlade.
  4. Rožky namáčame v poleve z bielej čokolády. Polevu pripravíme nad parou roztopením Cery a bielej čokolády.