Karamelový zákusok
Karamelové parížske rožky
Autor receptu: katarinalucanova
Rožky s karamelovou plnkou a bielou čokoládou.
60 porcií |
45 minút príprava |
5 minút na 200 °C |
Postup
- Cesto:
Bielky s kryštálovým cukrom šľaháme nad parou do hustej peny približne 10 minút. Odstavíme. Do ešte trochu teplých bielkov vmiešame zomleté orechy.
Cesto si dáme do vrecka s hladkou špičkou. Na papier na pečenie nastriekame rožky.
- Rúru vyhrejeme na 200 stupňov, rožteky v nej pečieme 5 minút.
Rúru vypneme, otvoríme dvierka a ešte 10 minút rožteky dosúšame.
- Plnka:
Maslo a karamelové Salko vyšľaháme na hladký krém. Krém s ozdobnou špičkou nastriekame na rožky. Necháme stuhnúť v chlade.
- Rožky namáčame v poleve z bielej čokolády.
Polevu pripravíme nad parou roztopením Cery a bielej čokolády.