Karamelové kocky
Ádám Soós
šéfcukrár hotela DoubleTree by Hilton v Bratislave, 18. decembra 2014
šéfcukrár hotela DoubleTree by Hilton v Bratislave, 18. decembra 2014
Foto: Pravda - Ľuboš Pilc
6
porcií
porcií
60 minút
príprava
príprava
15 minút
na 150 °C
na 150 °C
Suroviny
Cesto: | |
4 ks |
|
100 g |
|
100 g |
|
20 g |
|
Krém: | |
250 g |
|
1 l |
|
120 g |
|
2 ks |
|
300 g |
|
1 bal |
|
Šľahačka: | |
300 g |
|
30 g |
|
1 bal |
|
Postup
-
1
Cesto: Pripravíme klasické piškótové cesto, ktoré pečieme pri teplote 150 °C 10 – 15 minút.
- 2
Krém: Mlieko dáme zohriať, cukor skaramelizujeme a opatrne vlejeme do horúceho mlieka. Keď začne vrieť, pridáme žĺtok a krémový prášok, ktorým sa zmes zahustí. Stiahneme z platne, po vychladnutí pridáme ešte maslo a dôkladne premiešame.
- 3
Na piškótový plát natrieme polovicu krému, naň poukladáme BeBe keksy a pokryjeme ďalšou vrstvou krému. Necháme vychladnúť a nakoniec ozdobíme šľahačkou.
- 4
Šľahačka: Šľahačku spolu s cukrom a so Smetafixom vyšľaháme. Nakoniec dozdobíme dezert orechmi, kakaom alebo čokoládou.
Tipy na recepty z Varechy
SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia
Tipy na články z Varechy
- 2
V bode 2 .čo ja viem a praktizujem ,tak cukor by som skaramelizovala,polovicov mlieka by som ho zaliala a rozvarila a v druhej by som rozhabarkovala žltky a kremový prášok.Viem si predstaviť,ako by sa žltko zachovalo,ked ho dám do vriacého mlieka a taktiež ked vsypem krémový prášok.
Píšem to len preto,že ked to bude robiť začiatočník,alebo menej skúsená kucháročka,tak by mohla len vyhodiť.maslo je dobré vopred vyšľahať .
Dúfam,že takýto šefkuchár to nerobí tak ako je popis!,,či?