Karamelové kocky

Ádám Soós
šéfcukrár hotela DoubleTree by Hilton v Bratislave, 18. decembra 2014
Karamelové kocky
Foto: Pravda - Ľuboš Pilc
6
porcií
60 minút
príprava
15 minút
na 150 °C

Suroviny

Cesto:
4 ks
100 g
100 g
20 g
Krém:
250 g
1 l
120 g
2 ks
300 g
1 bal
Šľahačka:
300 g
30 g
1 bal




Postup

  1. 1

    Cesto: Pripravíme klasické piškótové cesto, ktoré pečieme pri teplote 150 °C 10 – 15 minút.

  2. 2

    Krém: Mlieko dáme zohriať, cukor skaramelizujeme a opatrne vlejeme do horúceho mlieka. Keď začne vrieť, pridáme žĺtok a krémový prášok, ktorým sa zmes zahustí. Stiahneme z platne, po vychladnutí pridáme ešte maslo a dôkladne premiešame.

  3. 3

    Na piškótový plát natrieme polovicu krému, naň poukladáme BeBe keksy a pokryjeme ďalšou vrstvou krému. Necháme vychladnúť a nakoniec ozdobíme šľahačkou.

  4. 4

    Šľahačka: Šľahačku spolu s cukrom a so Smetafixom vyšľaháme. Nakoniec dozdobíme dezert orechmi, kakaom alebo čokoládou.

Diskusia k receptu

bundle
Recept uložený, dúfam, že sa mi podaria také krásne ako na obrázku.
mimi16
Na obrázku vyzerajú, akoby bol plát piškótového cesta prekrojený a potretý lekvárom. Ale možno ma len klame zrak :-). Tiež ich vyskúšam.
ancicka
@mimi16 ,aj ja sa s Tebou stotožňujem,že piškota je prekratá,alebo sú dva a potretá marhuľovým lekvárom.
V bode 2 .čo ja viem a praktizujem ,tak cukor by som skaramelizovala,polovicov mlieka by som ho zaliala a rozvarila a v druhej by som rozhabarkovala žltky a kremový prášok.Viem si predstaviť,ako by sa žltko zachovalo,ked ho dám do vriacého mlieka a taktiež ked vsypem krémový prášok.
Píšem to len preto,že ked to bude robiť začiatočník,alebo menej skúsená kucháročka,tak by mohla len vyhodiť.maslo je dobré vopred vyšľahať .
Dúfam,že takýto šefkuchár to nerobí tak ako je popis!,,či?