Karamelové kocky

Autor receptu: redakcia

6
porcií
60 minút
príprava
15 minút
na 150 °C

Suroviny

Postup

  1. Cesto: Pripravíme klasické piškótové cesto, ktoré pečieme pri teplote 150 °C 10 – 15 minút.
  2. Krém: Mlieko dáme zohriať, cukor skaramelizujeme a opatrne vlejeme do horúceho mlieka. Keď začne vrieť, pridáme žĺtok a krémový prášok, ktorým sa zmes zahustí. Stiahneme z platne, po vychladnutí pridáme ešte maslo a dôkladne premiešame.
  3. Na piškótový plát natrieme polovicu krému, naň poukladáme BeBe keksy a pokryjeme ďalšou vrstvou krému. Necháme vychladnúť a nakoniec ozdobíme šľahačkou.
  4. Šľahačka: Šľahačku spolu s cukrom a so Smetafixom vyšľaháme. Nakoniec dozdobíme dezert orechmi, kakaom alebo čokoládou.