Karamelové kocky
Autor receptu: redakcia
6 porcií |
60 minút príprava |
15 minút na 150 °C |
Postup- Cesto: Pripravíme klasické piškótové cesto, ktoré pečieme pri teplote 150 °C 10 – 15 minút.
- Krém: Mlieko dáme zohriať, cukor skaramelizujeme a opatrne vlejeme do horúceho mlieka. Keď začne vrieť, pridáme žĺtok a krémový prášok, ktorým sa zmes zahustí. Stiahneme z platne, po vychladnutí pridáme ešte maslo a dôkladne premiešame.
- Na piškótový plát natrieme polovicu krému, naň poukladáme BeBe keksy a pokryjeme ďalšou vrstvou krému. Necháme vychladnúť a nakoniec ozdobíme šľahačkou.
- Šľahačka: Šľahačku spolu s cukrom a so Smetafixom vyšľaháme. Nakoniec dozdobíme dezert orechmi, kakaom alebo čokoládou.
|