Karamelové kocky

Autor receptu: daanoo

VIDEORECEPT:

Suroviny

Postup

  1. Zmiešajte cukor a kakao dohromady vo väčšiom hrnci, potom pridajte kukuričný sirup a mlieko.
  2. Zmes varte pri stredne vysokej teplote a miešajte, až dosiahnete teploty zhruba 125°C. Zložte hrniec zo sporáka. Otestujte, či je zmes hotová tak, že vhodíte trochu zmesi do studenej vody, keď sa vám vytvorí jemná gulička, je zmes hotová.
  3. Pridajte maslo a vanilku do zmesi a opatrne zamiešajte. Tiež môžte pridať jemne nasekané oriešky.
  4. Nelejte zmes rychle do sklenenej misi než vychladne. Použite stierku na rovnomerne rozotrenie.
  5. Nechajte karamel na pár hodin ležať, potom ho narežte na štvorce a podávajte. Karamel môžete dať do chladničky v uzavretej nadobe a skladovať po dobu jedného týždňa.