:-)
Suroviny
| Cesto: | |
| 6 PL |
|
| 6 ks |
|
| 6 PL |
|
| 1 ks |
|
| 2 PL |
|
| Snehové cesto: | |
| 5 ks |
|
| 200 g |
|
| Plnka: | |
| 300 g |
|
| 2,5 dl, (šlahačka) |
|
| 1 ks |
|
| 3 dl |
|
| 5 ks |
|
| 350 g |
|
Postup
-
1
Cesto: Z bielkov a cukru vyšľaháme tuhý sneh, do ktorého postupne pridávame žltky, múku, prášok do pečiva a kakao. Vymiešané cesto rozdelíme na dve polovice. Obe osobitne upečieme na plechu vyloženom mastným papierom. /Cestá budú tenšie/. Vychladnuté cesto potrieme polovicou plnky, na ktorú dáme usušené snehové cesto. Druhú časť plnky rozotrieme na snehové cesto a prikryjeme druhou polovicou cesta. Vrch koláča môžeme posypať kokosom alebo práškovým cukrom.
- 2
Snehové cesto: Z bielkov a cukru vyšľaháme nad parou hustú penu. Rozotrieme na mastný papier a pomaly usušíme v rúre pri miernej teplote.
- 3
Plnka: Cukor na panvici varíme, kým neskaramelizuje. Potom ho zalejeme šľahačkou a rozmiešame. Necháme vychladnúť. Z mlieka, zo zlatého klasu a žltkov uvaríme hustý puding, necháme vychladnúť.Potom vmiešame maslo a napokon aj vyšľahanú šľahačku so skaramelizovaným cukrom.
Tipy na recepty z Varechy
Tipy na články z Varechy
- 2








polevou.
Obrázok vôbec nekošponduje s tým, čo vás čaká vo finále. Tiež som sa veľmi divil, že mám cesto deliť na dve časti, že na obrázku nieje.
A ešte k tomu je to môj prvý pokus, som dosť zmetený, čo s tým. Tú fotku si totka prosím upravia, nech sa ďalsí amatéri ako som ja neobabru!
Keď to budem jesť (ak to bude jedlé), podám feedback.