Foto: dzejsik
Vedela som, že mi zostane pol Salka, tak som si povedala, že ho skúsim vmiešať do šľahačky. Po prečítaní niekoľkých inšpiratívnych receptov a následnom Zobraziť celý popisVedela som, že mi zostane pol Salka, tak som si povedala, že ho skúsim vmiešať do šľahačky. Po prečítaní niekoľkých inšpiratívnych receptov a následnom improvizovaní vznikol tento chutný zákusok. :)
porcií
príprava
na 160 °C
Suroviny
4 ks |
|
170 g |
|
100 ml |
|
100 ml |
|
1 PL |
|
100 g |
|
150 g |
|
1 - 2 PL |
|
1/2 balíčka |
|
|
|
Plnka: | |
800 ml |
|
2 ks |
|
1 PL |
|
od oka |
|
10 PL |
|
1 ks |
|
250 g |
|
Karamelová šľahačka: | |
500 ml |
|
2 ks |
|
1/2 konzervy |
|
Postup
-
1
Žĺtka vymiešame s cukrom do penista, následne pridáme mlieko, olej, rum, mleté orechy, polohrubú múku, kávu a PDP. Z bielok vyšľaháme hustý sneh a jemne vmiešame do cesta.
-
2
Pečieme pri 160°C približne 30 min.
-
3
Upečený plát napr. pomocou nite prekrojíme napoly. Spodnú časť potrieme kyslastým džemom - u nás bol aktuálne otvorený malinový :) .
-
4
Z mlieka, pudingov, solamylu, cukru a rumu uvaríme hustý puding, ktorý po vychladnutí zmiešame s maslom a následne patrične umiestnime na korpus.
-
5
Prikryjeme vrchným plátom, ktorý v prípade záujmu postriekame rumom.
-
6
So smetafixom vyšľaháme šľahačku a opatrne pridáme Salko. Samozrejme karamelovú šľahačku možno pripraviť aj inak, no mne zostalo Salko z medových guličiek.
-
7
Šľahačku natrieme navrch a ozdobíme napr. posekanými orieškami. C´est tout! ;)
Diskusia k receptu