Karamelové kocky (fotorecept)

Autor receptu: dzejsik

Vedela som, že mi zostane pol Salka, tak som si povedala, že ho skúsim vmiešať do šľahačky. Po prečítaní niekoľkých inšpiratívnych receptov a následnom improvizovaní vznikol tento chutný zákusok. :)

24
porcií
20 minút
príprava
30 minút
na 160 °C

Suroviny

Postup

  1. Žĺtka vymiešame s cukrom do penista, následne pridáme mlieko, olej, rum, mleté orechy, polohrubú múku, kávu a PDP. Z bielok vyšľaháme hustý sneh a jemne vmiešame do cesta.
  2. Pečieme pri 160°C približne 30 min.
  3. Upečený plát napr. pomocou nite prekrojíme napoly. Spodnú časť potrieme kyslastým džemom - u nás bol aktuálne otvorený malinový :) .
  4. Z mlieka, pudingov, solamylu, cukru a rumu uvaríme hustý puding, ktorý po vychladnutí zmiešame s maslom a následne patrične umiestnime na korpus.
  5. Prikryjeme vrchným plátom, ktorý v prípade záujmu postriekame rumom.
  6. So smetafixom vyšľaháme šľahačku a opatrne pridáme Salko. Samozrejme karamelovú šľahačku možno pripraviť aj inak, no mne zostalo Salko z medových guličiek.
  7. Šľahačku natrieme navrch a ozdobíme napr. posekanými orieškami. C´est tout! ;)