Karamelové kocky (fotorecept)
Autor receptu: dzejsik
Vedela som, že mi zostane pol Salka, tak som si povedala, že ho skúsim vmiešať do
šľahačky. Po prečítaní niekoľkých inšpiratívnych receptov a následnom improvizovaní
vznikol tento chutný zákusok. :)
24 porcií |
20 minút príprava |
30 minút na 160 °C |
Postup
- Žĺtka vymiešame s cukrom do penista, následne pridáme mlieko, olej, rum, mleté orechy, polohrubú múku, kávu a PDP. Z bielok vyšľaháme hustý sneh a jemne vmiešame do cesta.
- Pečieme pri 160°C približne 30 min.
- Upečený plát napr. pomocou nite prekrojíme napoly. Spodnú časť potrieme kyslastým džemom - u nás bol aktuálne otvorený malinový :) .
- Z mlieka, pudingov, solamylu, cukru a rumu uvaríme hustý puding, ktorý po vychladnutí zmiešame s maslom a následne patrične umiestnime na korpus.
- Prikryjeme vrchným plátom, ktorý v prípade záujmu postriekame rumom.
- So smetafixom vyšľaháme šľahačku a opatrne pridáme Salko. Samozrejme karamelovú šľahačku možno pripraviť aj inak, no mne zostalo Salko z medových guličiek.
- Šľahačku natrieme navrch a ozdobíme napr. posekanými orieškami. C´est tout! ;)