Karamelová marlenka
Foto: valina
Výborne vyzerá, skvele sa krája a výborne chutí.
porcií
príprava
na 180 °C
Postup
-
1
Cesto: Maslo, med a cukor dáme roztopiť za stáleho miešania, potom pridáme ocot, sódu a stiahneme so sporáka. Rýchlo vmiešame vajíčka, tak, aby sa nám nespravila praženica. Potom vmiešame múku zmiešanú s kakaom. Cesto dôkladne vypracujeme už na doske a ihneď rozdelíme na 5 až 6 častí, podľa toho aký máme veľký plech. Najlepšie si každý diel rozvaľkáme ešte za tepla a na silikónovej, alebo teflónovej podložke. Ak takú nemáme, tak nám poslúži aj papier na pečenie. Každý plát ešte radielkom orežeme a prepichneme niekoľkokrát vidličkou. Pečieme 5-7 min pri 180 °C.
- 2
Deň dopredu si uvaríme konzervu sladeného mlieka Salka. Varíme neotvorenú plechovku zaliatu vodou 2 hodiny. Necháme vychladnúť do druhého dňa a až potom konzervu otvoríme.
- 3
Plnka: V mlieku uvaríme hustý karamelový puding a necháme vychladiť. Do Hery pomaly vmiešame vychladnutý puding. Primiešame skaramelizované Salko.
- 4
Krém si rozdelíme na toľko časti, koľko sme upiekli plátov cesta a necháme aj trochu na vrch. Pláty naplníme krémom, krém nanesieme aj navrch.
- 5
Potom si zo servítky nastriháme tenké pásiky, ktoré naukladáme na vrch plnky krížom. Potom cez sitko vrch zákusku posypeme kakaom. Papierové pásiky opatrne odoberieme.
Tiež karamelový zákusok:
Tipy na recepty z Varechy
SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia
Tipy na články z Varechy
- 2
Diskusia k receptu