Karamelový zákusok

Karamelová marlenka

Autor receptu: valina

Výborne vyzerá, skvele sa krája a výborne chutí.

44
porcií
60 minút
príprava
7 minút
na 180 °C

Suroviny

Postup

  1. Cesto: Maslo, med a cukor dáme roztopiť za stáleho miešania, potom pridáme ocot, sódu a stiahneme so sporáka. Rýchlo vmiešame vajíčka, tak, aby sa nám nespravila praženica. Potom vmiešame múku zmiešanú s kakaom. Cesto dôkladne vypracujeme už na doske a ihneď rozdelíme na 5 až 6 častí, podľa toho aký máme veľký plech. Najlepšie si každý diel rozvaľkáme ešte za tepla a na silikónovej, alebo teflónovej podložke. Ak takú nemáme, tak nám poslúži aj papier na pečenie. Každý plát ešte radielkom orežeme a prepichneme niekoľkokrát vidličkou. Pečieme 5-7 min pri 180 °C.
  2. Deň dopredu si uvaríme konzervu sladeného mlieka Salka. Varíme neotvorenú plechovku zaliatu vodou 2 hodiny. Necháme vychladnúť do druhého dňa a až potom konzervu otvoríme.
  3. Plnka: V mlieku uvaríme hustý karamelový puding a necháme vychladiť. Do Hery pomaly vmiešame vychladnutý puding. Primiešame skaramelizované Salko.
  4. Krém si rozdelíme na toľko časti, koľko sme upiekli plátov cesta a necháme aj trochu na vrch. Pláty naplníme krémom, krém nanesieme aj navrch.
  5. Potom si zo servítky nastriháme tenké pásiky, ktoré naukladáme na vrch plnky krížom. Potom cez sitko vrch zákusku posypeme kakaom. Papierové pásiky opatrne odoberieme.