Karamelový zákusok
	        Karamelová marlenka 
	        Autor receptu: valina
	         
	        
	        Výborne vyzerá, skvele sa krája a výborne chutí.
| 		  
				  	  
				  	44 porcií  | 
				  	  
				  	60 minút príprava  | 
				  	  
				  	7  minút  na 180 °C  | 
Postup
- Cesto: Maslo, med a cukor dáme  roztopiť za stáleho miešania, potom pridáme ocot, sódu a stiahneme so sporáka. Rýchlo vmiešame vajíčka, tak, aby sa nám nespravila praženica. Potom vmiešame múku zmiešanú s kakaom. Cesto dôkladne vypracujeme už na doske a ihneď rozdelíme na 5 až 6 častí, podľa toho aký máme veľký plech. Najlepšie si každý diel rozvaľkáme ešte za tepla a na silikónovej, alebo teflónovej podložke. Ak takú nemáme, tak nám poslúži aj papier na pečenie. Každý plát ešte radielkom orežeme a prepichneme niekoľkokrát vidličkou. Pečieme 5-7 min pri 180 °C.
 - Deň dopredu si uvaríme konzervu sladeného mlieka Salka. Varíme neotvorenú plechovku zaliatu vodou 2 hodiny. Necháme vychladnúť do druhého dňa a až potom konzervu otvoríme. 
 - Plnka: V mlieku uvaríme hustý karamelový puding a necháme vychladiť. Do Hery pomaly vmiešame  vychladnutý puding. Primiešame skaramelizované Salko.
 - Krém si rozdelíme na toľko časti, koľko sme upiekli plátov cesta a necháme aj trochu na vrch. Pláty naplníme krémom, krém nanesieme aj navrch. 
 - Potom si zo servítky nastriháme tenké pásiky, ktoré naukladáme na vrch plnky krížom. Potom cez sitko vrch zákusku posypeme kakaom. Papierové pásiky opatrne odoberieme.