Foto: sojka202
Túto tortu som robila ešte minulý rok, keďže som si robila poriadok v telefóne, našla som tam fotku, tak pridávam jednoduchý recept.
porcií
príprava
Suroviny
Cesto 1: | |
5 ks |
|
5 PL |
|
5 PL |
|
1/2 bal. |
|
Cesto 2: | |
5 ks |
|
5 PL |
|
5 PL |
|
1/2 bal. |
|
2 PL |
|
2 PL |
|
Plnka: | |
800 g |
|
250 g |
|
250 g |
|
3 PL |
|
|
|
|
|
na ozdobu |
|
Postup
-
1
Najskôr si upečieme v tortovej forme žltý a kakaový korpus podľa klasického receptu ako robíte. Ja si vyšľahám vajíčka s cukrom a keď sú pekne spenené a husté, pridávam postupne ďalšie suroviny. Vymažem si formu, ja používam Heru a vysypem múkou. Dáme piecť.
- 2
Keď je korpus vychladnutý, prerežeme ho a natrieme džemom.
- 3
Pripravíme si plnku. Cukor, zmäknuté maslo a Heru šľaháme mixérom dopenista, potom postupne za stáleho miešania pridávame puding. Plnku si rodelíme do 2 misiek. Do jednej dáme 2/3 plnky, do 2. len 1/3. Do jednej z misiek, podľa toho, ktorrej plnky chceme viac, nakrájame nadrobno karamelové cukríky a vmiešame do plnky. Ja som nemala až tak veľa cukríkov, tak som ich pridala do tej menšej časti.
- 4
Na tmavý korpus natretý džemom natrieme vanilkovú plnku, potom dáme žltý, natrieme karamelovo - vanilkovým krémom, ďalej ide opäť žltý korpus, vanilková plnka a hnedý korpus. Celú tortu zvrchu potrieme zvyšným krémom a ozdobíme podľa vlastnej fantázie. Ja som na ozdobu použila mliečnu a bielu čokoládu a okolo torty som si vyrobila čokoládové polámané kusy a prilepila na plnku.
- 5
Torta chutila. Samozrejme si môžeme spraviť vlastný puding, ja som mala doma 1 kg-vý kupovaný puding, tak som experimentovala a navyše som potrebovala niečo upiecť čo najrýchlejšie.
Tipy na recepty z Varechy
SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia
Tipy na články z Varechy
- 2
Diskusia k receptu