Karamel skrytý vo vanilke

sojka202 - bez fotkysojka202, 23. júna 2014
Karamel skrytý vo vanilke
Foto: sojka202

Túto tortu som robila ešte minulý rok, keďže som si robila poriadok v telefóne, našla som tam fotku, tak pridávam jednoduchý recept.

16
porcií
120 minút
príprava

Suroviny

Cesto 1:
5 ks
5 PL
5 PL
1/2 bal.
Cesto 2:
5 ks
5 PL
5 PL
1/2 bal.
2 PL
2 PL
Plnka:
800 g
250 g
250 g
3 PL
 na ozdobu




Postup

  1. 1

    Najskôr si upečieme v tortovej forme žltý a kakaový korpus podľa klasického receptu ako robíte. Ja si vyšľahám vajíčka s cukrom a keď sú pekne spenené a husté, pridávam postupne ďalšie suroviny. Vymažem si formu, ja používam Heru a vysypem múkou. Dáme piecť.

  2. 2

    Keď je korpus vychladnutý, prerežeme ho a natrieme džemom.

  3. 3

    Pripravíme si plnku. Cukor, zmäknuté maslo a Heru šľaháme mixérom dopenista, potom postupne za stáleho miešania pridávame puding. Plnku si rodelíme do 2 misiek. Do jednej dáme 2/3 plnky, do 2. len 1/3. Do jednej z misiek, podľa toho, ktorrej plnky chceme viac, nakrájame nadrobno karamelové cukríky a vmiešame do plnky. Ja som nemala až tak veľa cukríkov, tak som ich pridala do tej menšej časti.

  4. 4

    Na tmavý korpus natretý džemom natrieme vanilkovú plnku, potom dáme žltý, natrieme karamelovo - vanilkovým krémom, ďalej ide opäť žltý korpus, vanilková plnka a hnedý korpus. Celú tortu zvrchu potrieme zvyšným krémom a ozdobíme podľa vlastnej fantázie. Ja som na ozdobu použila mliečnu a bielu čokoládu a okolo torty som si vyrobila čokoládové polámané kusy a prilepila na plnku.

  5. 5

    Torta chutila. Samozrejme si môžeme spraviť vlastný puding, ja som mala doma 1 kg-vý kupovaný puding, tak som experimentovala a navyše som potrebovala niečo upiecť čo najrýchlejšie.

Diskusia k receptu

evanaaa
Tortička iste dobrá, snáď by mi jeden rez nezaškodil :-) @sojka202 , aký si to mala ten kilový puding, taký som ešte nevidela, možno lepší by bol ten práškový, ale aspoň si sa nemusela zdržiavať varením a chladením.
sojka202
To mi sestra priniesla z nemeckého Kauflandu, neviem, či v našich také majú, lebo do toho obchodu nechodím. Ale bol celkom hustý, takže plnka dobre držala tvar