Karamel skrytý vo vanilke

Autor receptu: sojka202

Túto tortu som robila ešte minulý rok, keďže som si robila poriadok v telefóne, našla som tam fotku, tak pridávam jednoduchý recept.

16
porcií
120 minút
príprava

Postup

  1. Najskôr si upečieme v tortovej forme žltý a kakaový korpus podľa klasického receptu ako robíte. Ja si vyšľahám vajíčka s cukrom a keď sú pekne spenené a husté, pridávam postupne ďalšie suroviny. Vymažem si formu, ja používam Heru a vysypem múkou. Dáme piecť.
  2. Keď je korpus vychladnutý, prerežeme ho a natrieme džemom.
  3. Pripravíme si plnku. Cukor, zmäknuté maslo a Heru šľaháme mixérom dopenista, potom postupne za stáleho miešania pridávame puding. Plnku si rodelíme do 2 misiek. Do jednej dáme 2/3 plnky, do 2. len 1/3. Do jednej z misiek, podľa toho, ktorrej plnky chceme viac, nakrájame nadrobno karamelové cukríky a vmiešame do plnky. Ja som nemala až tak veľa cukríkov, tak som ich pridala do tej menšej časti.
  4. Na tmavý korpus natretý džemom natrieme vanilkovú plnku, potom dáme žltý, natrieme karamelovo - vanilkovým krémom, ďalej ide opäť žltý korpus, vanilková plnka a hnedý korpus. Celú tortu zvrchu potrieme zvyšným krémom a ozdobíme podľa vlastnej fantázie. Ja som na ozdobu použila mliečnu a bielu čokoládu a okolo torty som si vyrobila čokoládové polámané kusy a prilepila na plnku.
  5. Torta chutila. Samozrejme si môžeme spraviť vlastný puding, ja som mala doma 1 kg-vý kupovaný puding, tak som experimentovala a navyše som potrebovala niečo upiecť čo najrýchlejšie.