Kapustový šalát

praezision - fotkapraezision, 14. októbra 2012

Teraz je čas práce s kapustou, tak vám pridávam recept, ktorý sa u nás doma osvedčil.

120 minút
príprava

Suroviny

5 kg
1 kg
5 ks
10 ks
1 ks
1-2 ks
0,50 kg
0,75 l
1 kávová lyžička




Postup

  1. 1

    Pripravíme si všetky suroviny, kapustu a mrkvu nastrúhame najemno, cibuľu, papriku a feferónky si nakrájame, snažíme sa tiež na tenšie.

  2. 2

    Keď už máme všetko nastrúhané a nakrájané posypeme kryštálovým cukrom, dekom a zalejeme octom. Nezabudneme pridať borkén, ten je veľmi dôležitý na konzervovanie, pretože sterilizovať nebudeme.

  3. 3

    Necháme do druhého dňa odležať, snažíme sa 1x za hodinu premiešavať. V noci necháme odležať. Na druhý deň dáme do kameninové súdka a potom už len vyberáme a konzumujeme, môžeme začať aj okamžite.

Diskusia k receptu

izabella929
vyzerá krásne.-) robievam ho aj ja, ale bez deka...recept mám od Lacibácsiho, ktorý varí na ATV..ale nezaváram ho taký, ale ako rýchlovka k obedu ho robievam...
lacquer
Konzervačná látka a antioxidant. Vyrába sa umelo a nacháza sa v nealkoholických nápojoch, octe a výrobkoch zo zemiakov. Je uvádzaná ako nebezpečná a jej konzumácia sa neodporúča.Spôsobuje migrénové stavy. Vlastnosti má podobné ako E220.
kimlo
Borkén je dvojsiričitan draselný (alebo pyrosiričitan) a to je rozdiel od siričitanu draselného. Predáva sa v potravinách a zastavuje kvasenie.
praezision
Borkén je dvojsiričitan draselný (ľudovo pyrosiričitan draselný), používa sa na sírenie muštu a vína a na konzervovanie zeleniny. Dostať ho v každom dobrom záhradkárstve v baleniach 30 g alebo 100 g. Cena u 100 g je okolo jedného eura. A čo sa týka škodlivosti vinári by si bez neho nevedeli život predstaviť.
nonna
Musí byť vynikoš, ale spravila by som ho s vínnym octom a bez pyrosiričitanu, v chlade sa udrží. Vyhadzujem na FBčko pre širšiu propagáciu.
malroxa
tá chémia odrádza, ale inak super jesenný šalátik. urobím si ho teda bez dvojsiričitanu:)




SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia