Kapustovo mäsová knedľa

Autor receptu: ernest

Tento recept mám od otca ten od svojej mamy ta od svojej a tak to šlo s malými zmenami ďalej a ďalej .....ideme na to ....

8
porcií
45 minút
príprava
25 minút
tepelná úprava

Suroviny

Postup

  1. Rožky pokrájame na kocky zalejeme mliekom a necháme chvíľu postáť. Pridáme vajíčka a kyslú kapustu ktorú je dobré pokrájať na malé kúsky.
  2. Cibiľu pokrájame na mesiačiky a na polovici masti opečieme .Pridame nakrájanú šunku alebo slaninu opečieme a potom pridame ostatnú masť na rozpustenie.
  3. Opatrne miešame a pridáme masť s cibuľou a šunkou .Pridáme čierne korenie, soľ a múku vymiesime masu a necháme postáť.Do vačšieho hrnca dáme variť osolenú vodu ,nesmie vrieť a vkladáme vytvarované gule.Gule treba dobre vytvarovať aby vo vode držaly tvar a nerozvarili sa .Varíme 25 minút.