Kapustovo mäsová knedľa
Autor receptu: ernest
Tento recept mám od otca ten od svojej mamy ta od svojej a tak to šlo s malými zmenami
ďalej a ďalej .....ideme na to ....
8 porcií |
45 minút príprava |
25 minút tepelná úprava |
Postup
- Rožky pokrájame na kocky zalejeme mliekom a necháme chvíľu postáť. Pridáme vajíčka a kyslú kapustu ktorú je dobré pokrájať na malé kúsky.
- Cibiľu pokrájame na mesiačiky a na polovici masti opečieme .Pridame nakrájanú šunku alebo slaninu opečieme a potom pridame ostatnú masť na rozpustenie.
- Opatrne miešame a pridáme masť s cibuľou a šunkou .Pridáme čierne korenie, soľ a múku vymiesime masu a necháme postáť.Do vačšieho hrnca dáme variť osolenú vodu ,nesmie vrieť a vkladáme vytvarované gule.Gule treba dobre vytvarovať aby vo vode držaly tvar a nerozvarili sa .Varíme 25 minút.