Kapustové rizoto

Autor receptu: martina34

Sýte chutné jedlo, viac-menej na ázijský spôsob.

60 minút
príprava
40 minút
tepelná úprava

Postup

  1. Na prípravu kapusty: nakrájame si cibuľku a dáme do hrnca, v ktorom sme si zohriali 2 PL olivového oleja. Chvíľku popražíme a pridáme nakrájanú kapustu, pridáme cca 1/2 čl soli, premiešame a chvíľku prikryté podusíme. Asi 10 minút, aby kapusta bola jemne chrumkavá.
  2. Zatiaľ si pripravíme rizoto. Umyjeme si 1/2 kg ryže, zatiaľ si v druhom hrnci zohrejeme olej a pridáme ryžu. Pridáme na drobno nakrájanú mrkvu, šampiňóny, cukinu a koreniny. Zalejeme 6 dcl vody a prikryjeme. Keď sa rizoto začne variť, premiešame a stiahneme oheň na minimum. Po chvíľke premiešame a necháme dôjsť na horúcej platni.
  3. Rizoto s kapustou zmiešame tesne pred konzumáciou a podávame s čerstvou zeleninou.