Kapustové fliačky (fotorecept)

Autor receptu: babkamt

Robila som šunkové fliačky. Tak som to využila a pre seba som spravila trochu kapustových fliačkov.

Postup

  1. Z hrubej múky, jedného vajca a trochy vody som zarobila cesto. Dobre som ho vymiesila, nechala som ho prikryté odpočinúť pol hodiny. Rozdelila som si cesto na tri časti. Každú som na tenko vyvaľkala. Môžu sa použiť aj fliačky u obchodu - je to rýchlejšie:-)
  2. Na čistej kuchynskej utierke cesto nechám trochu obschnúť.
  3. Jedno cesto preložím na dosku, trochu ho ešte pomúčim, pokrájam na pásiky široké 6 -7 cm, ukladám na seba. Ponáhľala som sa, preto som nemala čas nechať cesto dostatočne obschnúť.Pokrájala som ho na pásiky, potom na štvorčeky s hranou asi 0,5 cm.
  4. Pokrájané som osiala od prebytočnej múky.
  5. Preložila som ho na dosku, aby sa mi ľahšie prekladalo do vriacej osolenej vody.Varila som ich asi 3 minúty.
  6. Uvarené som pomastila rozpustenou domácou bravčovou masťou.
  7. Nastrúhala som polovicu hlávky kapusty.
  8. Do hrnca, kde budem dusiť kapustu, som dala 1 pl oleja a 2 pl cukru. Cukor som nechala skaramelizovať.
  9. Pridala som strúhanú kapustu,trochu som ju osolila,podusila som ju do mäkka s asi 50 ml vody. Keď bola kapusta mäkká, nechala som odpariť prebytočnú tekutinu.
  10. Do podusenej kapusty som pridala uvarené fliačky. Tie som ešte posypala škoricovým cukrom. No a obed mám hotový. Nerobím ich často, takže som si obed vychutnala:-)
  11. Recept na šunkové fliačky: http://varecha.pravda.sk/recepty/sunkove-fliacky-fotorecept/24743-recept.html Kým mi cesto schlo, pomlela som si uvarené údené mäso na šunkové fliačky.
  12. Upečené. Už môže obedovať aj manžel.