Kapustová polievka bez kapusty

Autor receptu: pittajko

Tento recept som vymyslel náhodou. Mám strašne rád polievky. Jeden večer som dostal chuť na kapustovú polievku, ale nemali sme doma kapustu. Zato sme mali vodu z kapusty, ktorú si šetrím na hríbovú mačanku. Je to jednoduchý a veľmi dobrý recept.

5 - 6
porcií
30 minút
príprava
45 minút
tepelná úprava

Postup

  1. Slaninku pokrájame na malé kúsky a osmažíme na masti .Prisypeme nadrobno nakrájanú cibuľu, osmažíme, pridáme na kocky pokrájané mäso, čierne korenie, rascu, soľ, nové korenie celé, bobkový list, pokrájanú chilli papričku, vegetu a podusíme pokým mäso nepustí šťavu.
  2. Pridáme mletú červenú papriku, zamiešame, zalejeme vodou - asi 1 a 1/2 litrom. Pridáme kosti, nakrájanú klobásku a povaríme asi 20 minút.
  3. Očistíme si zemiaky, nakrájame na kocky a pridáme do polievky. Keď sa mäso od kostí ľahko oddeľuje, kosti vyberieme, oberieme mäso a pridáme ho do polievky. Postrúhame 1 zemiak a zahustíme polievku.
  4. Skúsime či sú zemiaky uvarené, ak áno, prilejeme vodu z kapusty, necháme zovrieť a dochutíme korením, vegetou a tekutým korením Magi. Posypeme majoránkou, zamiešame a podávame s čerstvým čiernym chlebom alebo celozrným rožkom.