Kapustníky

Autor receptu: helasu

Tento recept mám od svokry a pretože nám chutí robím ho často, je síce časovo náročnejší ale stojí za to .

Suroviny

Postup

  1. Z mlieka ,droždia ,lyžice múky a cukru urobíme kvások a necháme vykysnúť. Polohrubú múku preosejeme pridáme vajce trochu oleja kvások a urobíme cesto mlieko pridávame podĺa potreby aby vzniklo vláčne cesto ktoré poriadne vypracujeme a necháme vykysnúť.
  2. Kapustu postrúhame na strúhadle osolíme .Do nádoby dáme olej a postupne pridávame kapustu z ktorej vytlačíme šťavu pridáme čierne korenie a podusíme do mäkka. Necháme vychladnúť.
  3. Vykysnuté cesto dáme na mukou vysýpanú dosku trocha vyvaľkáme a pokrájame na štvorce a plníme kapustou ako keď robíme buchty.Jednotlivé buchty opatrne rozvaľkáme a dáme piecť z jednej aj druhej strany na platňu alebo teflónovú panvicu . Ja to robím na platni .Treba nižšiu teplotu, aby sa kapustníky dobré upiekli .Jednotlivé kapustníky dávame jeden na druhý a každý pomastíme .Keď sú hotové rozkrojíme ich na štvrtinky a podávame ku zemiakovej alebo inej polievke podľa chuti.