Foto: babina49
Toto je u nás obľúbené jedlo a najmä,keď bude nová,mladá kapustička.Dnes si to objednal mÔj syn
Postup
-
1
potrebné suroviny,chýba mi ešte múka,vajíčko,soľ,teplá voda
-
2
kapustu som nasekala,pokrájala na menšie,osolila a nechala postáť (15-20min),aby pustila prebytočnú vodu
-
3
medzitým som pokrájala cibuľu a upražila na oleji do zlatista
-
4
kapustu som rukami vyžmýkala, pridala k cibuli a pokračovala pražiť kapustu.Toľkoto vody zostalo z kapusty
-
5
cibuľa sa praží ,za stáleho miešania a podľa potreby mÔžete pridať ešte olej a soľ. Zatiaľ som si z múky,1 vajca, 3 CL soli ,zamiesila teplou vodou,nie veľmi tvrdé cesto.
-
6
cesto je zamiesené,keď sa nelepí na misku
-
7
na doske ho ešte dobre spracujem a rozdelím na bochníčky
-
8
rozvaľkám asi takto tenko,posypem dobre múkou
-
9
pokrájam na širšie pásy, (tá múka preto,aby sa pásy medzi sebou nepolepili)
-
10
poukladám ich na seba a krájam širšie rezance - semitance
-
11
už sa nám upažila kapustička
-
12
rezance-semitance rozdelím na tri hromádky, preosejem od prebytočnej múky a vyvarím ich vo vode. Keď vyplávajú na povrch,pomocou cedidla ich vyberiem,opláchnem vodou
-
13
a dám do pekáča a posypem upraženou kapustou.
ako deti sme mávali i my na sladko ,ale teraz už iba slané a kdo má rada môže aj trošku okoreniť
Fliacky to znie tak obycajne (aj ked dobre kapustove fliacky tiez nie su zle kapustove fliacky ), ale semitance - hmmm to je nieco zvlastne....Domace rezance robit viem, tak narezem aj s e m i t a n c e. Hi-hi. A dakujem za recept.
@lia66 ,nenechávam ich presušiť,nie je to potrebné,keď ich idem hneď spracovať,ale "poprechadzujem" ich rukami,aby sa nepolepili.Veď každý má iný spÔsob prípravy...