Kapustné rezance - semitance fotorecept

babina49 - fotkababina49, 1. mája 2012
Kapustné rezance - semitance (fotorecept)
Foto: babina49

Toto je u nás obľúbené jedlo a najmä,keď bude nová,mladá kapustička.Dnes si to objednal mÔj syn

Suroviny

1/2 hlávky, cca
1-2 ks
500 g, cca
2-3 CL, do cesta
1 ks
1,5- 2 dcl, na miesenie

Moje poznámky

Prihlás sa do Varechy a zapisuj si svoje poznámky k receptom.

Postup

  1. 1

    potrebné suroviny,chýba mi ešte múka,vajíčko,soľ,teplá voda

    Kapustné rezance - semitance (fotorecept) - obrázok 1
  2. 2

    kapustu som nasekala,pokrájala na menšie,osolila a nechala postáť (15-20min),aby pustila prebytočnú vodu

    Kapustné rezance - semitance (fotorecept) - obrázok 2
  3. 3

    medzitým som pokrájala cibuľu a upražila na oleji do zlatista

    Kapustné rezance - semitance (fotorecept) - obrázok 3
  4. 4

    kapustu som rukami vyžmýkala, pridala k cibuli a pokračovala pražiť kapustu.Toľkoto vody zostalo z kapusty

    Kapustné rezance - semitance (fotorecept) - obrázok 4
  5. 5

    cibuľa sa praží ,za stáleho miešania a podľa potreby mÔžete pridať ešte olej a soľ. Zatiaľ som si z múky,1 vajca, 3 CL soli ,zamiesila teplou vodou,nie veľmi tvrdé cesto.

    Kapustné rezance - semitance (fotorecept) - obrázok 5
  6. 6

    cesto je zamiesené,keď sa nelepí na misku

    Kapustné rezance - semitance (fotorecept) - obrázok 6
  7. 7

    na doske ho ešte dobre spracujem a rozdelím na bochníčky

    Kapustné rezance - semitance (fotorecept) - obrázok 7
  8. 8

    rozvaľkám asi takto tenko,posypem dobre múkou

    Kapustné rezance - semitance (fotorecept) - obrázok 8
  9. 9

    pokrájam na širšie pásy, (tá múka preto,aby sa pásy medzi sebou nepolepili)

    Kapustné rezance - semitance (fotorecept) - obrázok 9
  10. 10

    poukladám ich na seba a krájam širšie rezance - semitance

    Kapustné rezance - semitance (fotorecept) - obrázok 10
  11. 11

    už sa nám upažila kapustička

    Kapustné rezance - semitance (fotorecept) - obrázok 11
  12. 12

    rezance-semitance rozdelím na tri hromádky, preosejem od prebytočnej múky a vyvarím ich vo vode. Keď vyplávajú na povrch,pomocou cedidla ich vyberiem,opláchnem vodou

    Kapustné rezance - semitance (fotorecept) - obrázok 12
  13. 13

    a dám do pekáča a posypem upraženou kapustou.

    Kapustné rezance - semitance (fotorecept) - obrázok 13

Diskusia k receptu


Najsrdiečkovanejšie komentáre Ukáž celú diskusiu
Marienka 44, tiež som zvykla kapustu najprv osoliť a potom vyžmýkať, tak to robila moja mamička, ale tiež si myslím, že v tej vode vylejeme aj hodne výživných látok a tak v poslednom čase kapustu nežmýkam ale ju dusím postrúhanú na oleji odokrytú aby sa šťava vydusila a solím počas dusenia.
1x zahra
Najlepšie by si spravila, keby si ten pekáč nejakým spôsobom posunula smerom na Trnavu. Už som ich nejedla ani nepamätám, u nás idú najviac vajcové, potom orechové a manžel má rád makové. V piatok boli vajcové a orechové a pre seba som si spravila krupicové (ďakujem za pripomienku, @margaretka ). Asi tak spravím i tieto a skúsim podľa teba, inak kapustu dusím bez cibule, lebo ich mám rada i na sladko so škoricou.
toto jedlo milujem ,,,paráááda vďaka za pripomenutie