Kapustné rezance - semitance (fotorecept)
Autor receptu: babina49
Toto je u nás obľúbené jedlo a najmä,keď bude nová,mladá kapustička.Dnes si to objednal mÔj syn
Postup
- potrebné suroviny,chýba mi ešte múka,vajíčko,soľ,teplá voda
- kapustu som nasekala,pokrájala na menšie,osolila a nechala postáť (15-20min),aby pustila prebytočnú vodu
- medzitým som pokrájala cibuľu a upražila na oleji do zlatista
- kapustu som rukami vyžmýkala, pridala k cibuli a pokračovala pražiť kapustu.Toľkoto vody zostalo z kapusty
- cibuľa sa praží ,za stáleho miešania a podľa potreby mÔžete pridať ešte olej a soľ. Zatiaľ som si z múky,1 vajca, 3 CL soli ,zamiesila teplou vodou,nie veľmi tvrdé cesto.
- cesto je zamiesené,keď sa nelepí na misku
- na doske ho ešte dobre spracujem a rozdelím na bochníčky
- rozvaľkám asi takto tenko,posypem dobre múkou
- pokrájam na širšie pásy, (tá múka preto,aby sa pásy medzi sebou nepolepili)
- poukladám ich na seba a krájam širšie rezance - semitance
- už sa nám upažila kapustička
- rezance-semitance rozdelím na tri hromádky, preosejem od prebytočnej múky a vyvarím ich vo vode. Keď vyplávajú na povrch,pomocou cedidla ich vyberiem,opláchnem vodou
- a dám do pekáča a posypem upraženou kapustou.