Kapustné rezance - semitance (fotorecept)

Autor receptu: babina49

Toto je u nás obľúbené jedlo a najmä,keď bude nová,mladá kapustička.Dnes si to objednal mÔj syn

Suroviny

Postup

  1. potrebné suroviny,chýba mi ešte múka,vajíčko,soľ,teplá voda
  2. kapustu som nasekala,pokrájala na menšie,osolila a nechala postáť (15-20min),aby pustila prebytočnú vodu
  3. medzitým som pokrájala cibuľu a upražila na oleji do zlatista
  4. kapustu som rukami vyžmýkala, pridala k cibuli a pokračovala pražiť kapustu.Toľkoto vody zostalo z kapusty
  5. cibuľa sa praží ,za stáleho miešania a podľa potreby mÔžete pridať ešte olej a soľ. Zatiaľ som si z múky,1 vajca, 3 CL soli ,zamiesila teplou vodou,nie veľmi tvrdé cesto.
  6. cesto je zamiesené,keď sa nelepí na misku
  7. na doske ho ešte dobre spracujem a rozdelím na bochníčky
  8. rozvaľkám asi takto tenko,posypem dobre múkou
  9. pokrájam na širšie pásy, (tá múka preto,aby sa pásy medzi sebou nepolepili)
  10. poukladám ich na seba a krájam širšie rezance - semitance
  11. už sa nám upažila kapustička
  12. rezance-semitance rozdelím na tri hromádky, preosejem od prebytočnej múky a vyvarím ich vo vode. Keď vyplávajú na povrch,pomocou cedidla ich vyberiem,opláchnem vodou
  13. a dám do pekáča a posypem upraženou kapustou.