Kapusta s chrenom nesterilizovaná

sjuzan - fotkasjuzan, 30. októbra 2011

Recept mám od priateľky, a je to taká vitamínová bomba hlavne v chrípkovom období. Máme ju veľmi radi lebo je to veľmi chutná a Zobraziť celý popisRecept mám od priateľky, a je to taká vitamínová bomba hlavne v chrípkovom období. Máme ju veľmi radi lebo je to veľmi chutná a zdravá zeleninová príloha ku všetkému.

2 hod 30 min minút
príprava

Suroviny

5 kg
500 g
500 g
4 dcl
2 dcl
1 ks
1 - 2 ks




Postup

  1. 1

    My kupujeme už nakrájanú kapustu a chren si nastrúhame sami. Na 5 kg stačí 1 1/2 chrenu, kto chce štipľavejšiu kapustu môže dať 2 chreny stredne veľké. Ak nemáte čerstvý chren, môžete použiť aj zaváraný vtedy použijeme 2 poháre, ale lepší je čerstvý.

  2. 2

    Všetky suroviny spolu dobre premiešame a necháme 2 hodiny postáť.

  3. 3

    Po 2 hodinách poriadne premiešame ešte raz a natlačíme do pohárov, zatlačíme viečkom a hotovo. Dobrú chuť.

Diskusia k receptu

marcy
môj nebohý otec protežoval chren v našej rodine,povinne sme museli v zimnom období pojedať kyslú kapustu ,aj spomínaný čerstvý chren....prečistil nosnú dutinu bez drahých návykových chemických preparátoch :))....zjemnil ho jabĺčkom,či smotanou
malusa
Ako dlho takto upravena kapusta vydrzi,ked je bez sterilizivania?Dakujem.
betka11
Mňam aj moja mama robievala takúto kapustičku keď bola doma zabíjačka vhodná príloha @ malusa keď máš chladnú špajzu tak 2-3 mesiace ale nebudem tvrdiť či je pravda,lebo ked vám zachutí nevydrží
sjuzan
ano betka mala pravdu v chlade aj 2 mesiace, ale my sme ju rýchlo veľmi rýchlo zjedli, lebo kapustu máme najradšej ku všetkému. Ešte máme asi 5 pohárov.
martamm
Táto kapusta je výborná, kedysi sme ju robievali, ale zabudla som na tento recept, teraz sa hodí, ďakujem za pripomenutie, ukladám...




SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia