Foto: valina
výborne chutí a dobre vyzerá
45
porcií
porcií
90 minút
príprava
príprava
30+30 minút
na 200 °C
na 200 °C
Suroviny
Cesto 1 : | |
5 ks |
|
150 g |
|
200 g |
|
1 bal |
|
3 lyžice |
|
1 dcl |
|
1 dcl vlažná |
|
Cesto 2 : | |
5 ks surové |
|
150 g |
|
100 g |
|
100 g |
|
1 bal |
|
1 dcl |
|
1 dcl |
|
Plnka 1 : | |
600 ml |
|
2 bal |
|
150 g |
|
2 lyžice |
|
250 g |
|
Plnka 2 : | |
600 ml |
|
2 bal |
|
150 g |
|
2 lyžice |
|
250 g |
|
|
Postup
-
1
žĺtka, cukor miešame do penista, pridáme vody, olej a postupne múku (orechy- kakao podľa 1 alebo 2 cesta) premiešanú s práš. do pečiva. Do vypracovaného cesta zľahka pridáme vymiešaný tuhý sneh. Pečieme 2 krát, jedno cesto kakaové a druhé orechové
- 2
Postup krémov : z mlieka a cukru uvaríme puding, ktorý necháme vychladnúť. Zvlášť vymiešame Heru, kapucína a pomaličky vmiešame vychladený puding. Takto opakujeme aj pri 2 kréme.
- 3
Ukladáme nasledovne: tmava piškóta, orechový krém, položíme orechovú piškótu a na ňu natrieme čokoládovú plnku, zdobíme podla vlastnej fantázie.
Tipy na recepty z Varechy
SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia
Tipy na články z Varechy
- 2
Diskusia k receptu