Kakaový korpus
Kakaový piškótový korpus vhodný na vykrajovanie
Autor receptu: redakcia
Kakaové piškótové cesto je ideálne ako základ pre rôzne dezerty.* Toto je recept na tenký plát kakaovej piškóty, z ktorej sa dajú vykrajovať rôzne tvary na prípravu samostatných malých dezertov.
1 plech porcia |
20 minút príprava |
12-15 minút na 180 °C |
Postup
- Rúru predhrejeme na 180 °C (horný/ dolný ohrev), plech (45x35 cm) vyložíme papierom na pečenie. Vajíčka opatrne rozdelíme na bielky a žĺtky. Múku, kakao a kypriaci prášok preosejeme, aby sme odstránili hrudky.
- V mise začneme šľahať bielky so štipkou soli na strednej rýchlosti. Keď sa vytvorí pena, postupne po častiach pridávame cukor a šľaháme na pevný sneh.
- Znížime rýchlosť mixéra a postupne po jednom pridávame žĺtky. Krátko prešľaháme, aby sa spojili.
- Múku s kakaom a kypriacim práškom jemne vmiešame do vaječnej zmesi pomocou stierky alebo metličky. Miešame opatrne, aby sa nezničila nadýchaná štruktúra cesta.
- Nakoniec tenkým prúdom prilejeme olej a veľmi jemne premiešame stierkou, aby sa v ceste rovnomerne rozložil.
- Cesto rozotrieme na plech do rovnomernej tenkej vrstvy (cca 0,5 cm hrubej). Pečieme v rúre vyhriatej na 180 °C asi 12–15 minút, kým sa cesto neoddeľuje od okrajov plechu a je pružné na dotyk.
- Po upečení necháme vychladnúť na plechu a po vychladnutí môžeme vykrajovať požadované tvary. Zvyšné vychladnuté cesto prikryjeme fóliou, aby sa nevysušilo a zostalo vláčne na vykrajovanie.