Kakaovo-pepermintové keksíky

jazavka - fotkajazavka, 1. januára 2014
Kakaovo-pepermintové keksíky
Foto: jazavka

Každý rok pred vianočnými sviatkami sa snažím vyskúšať nový recept. Nebolo to ináč ani tento rok, mám rada pepermint, tak som si vybrala tieto Zobraziť celý popisKaždý rok pred vianočnými sviatkami sa snažím vyskúšať nový recept. Nebolo to ináč ani tento rok, mám rada pepermint, tak som si vybrala tieto keksíky. Recept putoval po FB, odtiaľ ho aj mám.

Suroviny

150 g
80 g
1/4 múka
120 g
150 g
1 ks
Náplň:
250 g
70 g
3-4 PL
1-2 ČL
pár kvapiek




Postup

  1. 1

    Všetky suroviny na cesto spolu zmiesime (ja som nedala soľ, nepasovala mi tam) a dáme odpočinúť do chladničky, aspoň na dve hodinky. Potom si ho rozdelíme na dve časti (bude sa nám lepšie vaľkať), vyvaľkáme, vykrojíme kolieska o priemere cca 5 cm a dáme upiecť. V pôvodnom recepte je, že na 10 minút, ale je to veľa, ja som piekla 8 min. na 180 stupňov.

  2. 2

    Pripravíme si plnku, práškový cukor vymiešame so zmäknutým maslom a šľahačkovou smotanou, pridáme pepermintový extrakt. Podľa potreby pridáme zelené farbivo. Ja som nepridávala, bolo to dosť zelené. Pripravenou plnkou naplníme ozdobným vrecúškom kolieska.

    Kakaovo-pepermintové keksíky  - obrázok 2
  3. 3

    Naplnené kolieska ozdobíme roztopenou čokoládou. Pôvodný recept je na 16 ks, mne ich vyšlo 30. Neviem či som na tenšie vyvaľkala, ale takto to bolo dobré. Hrubšie cesto by mi vadilo, nakoľko od kakaa sa mi zdalo dosť horké, ale sladká plnka to pekne vyvážila. Prajem dobrú chuť.

Diskusia k receptu

sovka62
@jazavka , kde sa, prosím ťa, dá kúpiť mentolový extrakt? Hľadala som ho medzi arómami do pečenia, aj na stránke Dr.Oetker, ale nenašla. Chcela by som skúsiť spraviť bonbóny plnené mentolovým fondantom.
izabella929
vyzerajú veľmi super, ale až tak za týžden.-)@sovka62...robila som už pepermitový zákusok v spojení s čokoládou a použila som živú mätu zo záhrady...úplne skvelá chuť...
stacy77777
páčia sa mi, @sovka ma predbehla s otázkou, tiež ma zaujíma kde a či sa dá bežne kúpiť tento extrakt
zorro
Ja som chcel spraviť krém z after eight čokolád,ale som sa nevedel rozhodnúť,že pridanim čoho.Tvoj recept bude dobrá inšpirácia.Ďakujem.Tvoje keksíky sú paráda
hubata
Vyzerajú nádherne, i keď ma trošku mätie sladkosť čokolády a výrazná vôňa mäty.....
jazavka
ďakujem vám za komenty, pepermintový extrakt vraj občas mávajú v Tescu, mne sa ho tam ešte nepodarilo objaviť, ja si ho nosím vždy z dovolenky v Chorvátsku, čokoláda a mäta k sebe parádne idú, na oku sú krásne, chuťovo musí vyskúšať každý sám, návšteve chutili (pýtali si aj recept), ja osobne som s chuťou veľmi spokojná nebola, nemám rada také maslové krémy, toto mi trochu vadilo.
honestka
asi vyskusam;
ja robievam plnky z vareneho fondantu s touto prichutou a vzdy vyjdu tiez supper.
denda90
Práve som ich upiekla. Ja som dala vajce (v recepte je asi chyba- namiesto 1 cukor veľké zrejme vajce). Plnku som urobila citrónovú a je to výborné. Všetkým veľmi chutí, tak snáď vydržia do Vianoc :D




SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia