Foto: sylviaxxl
Keď som recept objavila v nejakom časopise, hneď som ho musela vyskúšať. Čokoláda a mentolová príchuť idú skvelo dokopy, nieje divu, že sa u Zobraziť celý popisKeď som recept objavila v nejakom časopise, hneď som ho musela vyskúšať. Čokoláda a mentolová príchuť idú skvelo dokopy, nieje divu, že sa u nás stali veľmi obľúbenými.
porcií
príprava
na 180 °C
Postup
-
1
Maslo, cukor, múku, vajíčko, štipku soli a mätový sirup vypracujeme na husté cesto.Sirup som použila tento: http://varecha.pravda.sk/diskusie/matovy-sirup-/2244-forum.html
-
2
Vypracované cesto zabalíme do mikroténovej fólie a dáme na hodinku do chladu.
-
3
Po hodine cesto vyvaľkáme asi na 3mm a vykrajujeme kolieska.
-
4
Preložíme na plech a pečieme vo vyhriatej rúre na 180°c 6-8 minút
-
5
Smotanu necháme zovrieť a pridáme za stáleho miešania čokoládu.
-
6
Do rozpustenej čokolády pridáme mätový sirup.
-
7
Necháme vychladnúť. Občas premiešame, hmota nesmie veľmi stuhnúť. Ja som ju trošičku premiešala s mixérom. Pozor,nie veľa, aby sa nezrazila. Ak sa Vám hmota zdá bledá, pridajte štipku zeleného farbiva:)
-
8
Vychladnuté kolieska potrieme krémom a zlepujeme. V pôvodnom recepte bola čokoládová poleva, ja som nestíhala, tak som ich nechala len takto. ale aj tak boli výborné!!!
Diskusia k receptu