Kakaovo-pepermintové keksíky

Autor receptu: jazavka

Každý rok pred vianočnými sviatkami sa snažím vyskúšať nový recept. Nebolo to ináč ani tento rok, mám rada pepermint, tak som si vybrala tieto keksíky. Recept putoval po FB, odtiaľ ho aj mám.

Postup

  1. Všetky suroviny na cesto spolu zmiesime (ja som nedala soľ, nepasovala mi tam) a dáme odpočinúť do chladničky, aspoň na dve hodinky. Potom si ho rozdelíme na dve časti (bude sa nám lepšie vaľkať), vyvaľkáme, vykrojíme kolieska o priemere cca 5 cm a dáme upiecť. V pôvodnom recepte je, že na 10 minút, ale je to veľa, ja som piekla 8 min. na 180 stupňov.
  2. Pripravíme si plnku, práškový cukor vymiešame so zmäknutým maslom a šľahačkovou smotanou, pridáme pepermintový extrakt. Podľa potreby pridáme zelené farbivo. Ja som nepridávala, bolo to dosť zelené. Pripravenou plnkou naplníme ozdobným vrecúškom kolieska.
  3. Naplnené kolieska ozdobíme roztopenou čokoládou. Pôvodný recept je na 16 ks, mne ich vyšlo 30. Neviem či som na tenšie vyvaľkala, ale takto to bolo dobré. Hrubšie cesto by mi vadilo, nakoľko od kakaa sa mi zdalo dosť horké, ale sladká plnka to pekne vyvážila. Prajem dobrú chuť.