Kakaovo-oblátkové karamelové rezy fotorecept

izabella929 - fotkaizabella929, 12. októbra 2013

U nás sú hody, tak som piekla nie len sladké, ale aj slané...tieto rezy sú tým zaujímavé, že sa skladajú z pečeného korpusu a Zobraziť celý popisU nás sú hody, tak som piekla nie len sladké, ale aj slané...tieto rezy sú tým zaujímavé, že sa skladajú z pečeného korpusu a tortových oblátok, ktoré som naplnila skvelou karamelovou plnkou...o tejto vynikajúcej chuti asi ani nemusím písať..

12
porcií
120 minút
príprava
20 minút
na 180 °C

Suroviny

Cesto:
5
5 lyžíc
4 lyžíc
2 lyžice
6 ks
Karamelový krém:
300 g
200 g
250 g
100 g
1/2 dl
Na vrch:
100 g
1 lyžica
hrsť
hrsť




Postup

  1. 1

    Pripravila som si najprv kakaový piškótový korpus..5 vajec a 5 lyžíc cukru som vymiešala do peny..

    Kakaovo-oblátkové karamelové rezy (fotorecept) - obrázok 1
  2. 2

    do vymiešanej hmoty som opatrne vmiešala 4 lyžice hladkej múky a 2 lyžice kakao..

    Kakaovo-oblátkové karamelové rezy (fotorecept) - obrázok 2
  3. 3

    plech som vystlala pečiacim papierom a cesto som vyliala..

    Kakaovo-oblátkové karamelové rezy (fotorecept) - obrázok 3
  4. 4

    kakaová piškóta sa piekla na 180st. 20 min...uložila som ju na podnos a nechala vychladiť..

    Kakaovo-oblátkové karamelové rezy (fotorecept) - obrázok 4
  5. 5

    pokiaľ sa korpus chladil, pripravila som si karamel..krištáľový cukor so nechala roztopiť..

    Kakaovo-oblátkové karamelové rezy (fotorecept) - obrázok 5
  6. 6

    do roztopeného som vmiešala mleté orechy..

    Kakaovo-oblátkové karamelové rezy (fotorecept) - obrázok 6
  7. 7

    pripravila som si plech, vystlala pečiacim papierom a karamel som vyliala a rozvaľkala na tenko..

    Kakaovo-oblátkové karamelové rezy (fotorecept) - obrázok 7
  8. 8

    keď vychladol, polámala som ho na malé kúsky..

    Kakaovo-oblátkové karamelové rezy (fotorecept) - obrázok 8
  9. 9

    kúsky som na mixéri zomlela na múčku..

    Kakaovo-oblátkové karamelové rezy (fotorecept) - obrázok 9
  10. 10

    maslo, práškový cukor a likér som vymiešala do peny a po malých dávkach som vmiešala do neho karamelovú múčku..

    Kakaovo-oblátkové karamelové rezy (fotorecept) - obrázok 10
  11. 11

    upravila som kakaový korpus a natrela krémom...kakaový korpus je spodok zkusku..uložila na to oblátku..takto som postupne ukladala oblátky a krém, pokiaľ sa mi všetko neminulo...

    Kakaovo-oblátkové karamelové rezy (fotorecept) - obrázok 11
  12. 12

    koláč som uložila do chladiničky a zaťažila knihami, aby si oblátky poriadne sadli a vrch bol rovný..

    Kakaovo-oblátkové karamelové rezy (fotorecept) - obrázok 12
  13. 13

    večer som urobila čokoládovú polevu a poliala som vrch...ale posledná vrchná oblátka sa mi nechcela vyrovnať a stále sa mi vyhýňala, otočila som počokoládovanú oblátku čokoládou na krém a takto som ju prinútila sedieť rovno...a ešte som vrch poliala zbytkom čokolády, posypala drvenými orieškami aj odloženým karamelom.../za hrsť som si odložila z neho /

    Kakaovo-oblátkové karamelové rezy (fotorecept) - obrázok 13
  14. 14

    Všetky chute sa do rána spojili a tak som ich bez problémov pokrájala na rezy..

    Kakaovo-oblátkové karamelové rezy (fotorecept) - obrázok 14

Diskusia k receptu

ancicka
verím,že je fajnový,ako všetky tvoje koláče.kk
radost
IZKA...odpovedz mi prosím čestne:
varíš plus pečieš exscelentne..len-toto neviem:aj to všetko ješ..??
ja pri tebe tučniem-len to tu farebné vidím-ochkám..mliaskam..až sa "stydím"...
a koľko ti platia na hodinu..?? že tak luxusne stravuješ svoju rodinu..??
že to robíš z lásky..??
však mám blbé otázky..??

prosím-už oddychuj..ved je noc..máš za sebou toho dnes veru moc...:-)
želám pokoj..pohodu..
kika1212
zákusok predurčený na hodovačku. Krásny a krásnych 5 hviezd:)
zuzkabluzka
5* a pripajam k @radost i a spytam sa, kedy vstavas a chodis spat, ked denno denne stihas taketo majstrovske diela ;)
salinka
Pííííha, to je dobrota! Ja sa ťa tiež pýtam už aspoň po stýkrát: kedy to všetko stíhaš? Ty máš v kalendári 39-hodinové dni?
sracz
... ach jáááj a je to tu!!! Máš „ohviezdičkovanú“ celú kuchyňu i jedáleň, milá @izabella929 nielen za úžasný rcp, ale aj za to, že si dodržala „chlapské“ slovo! Oplatilo sa mi čakať! Tak, ako som predpokladal „ochkám, híkam. slintám“ a „hotujem bagáž“ smer LC! Nikam nechoď a neporozdávaj všetko! O zvyšok sa „šábneme“ s Tebou „half & half“! -:)))
anina6
nádherný zákusok Izka, verím, že už po ňom ani stopy niet. určite dobre padne po slávnostnom nedeľnom obede.
izabella929
@ancicka..veru fajnový..)@radost..moja milá, po zákuskoch a poláčikoch už ani chýru niet..včera som mala návštevu a tak ako dobrá duša, nabalila a dala by som aj posledný..)už sľubujem, že budem oddychovať..@kika1212...nu ž nie iba dobre vyzerá , ale aj parádna chuť.-)@3sandra3..karamel je ako predurčený pre oblátky, takže veľmi fajnový.-)@salinka..nie čo aj nestíham, ale snažím sa stíhať..no, pozde idem spať a som ranné vtáča...asi tak.-))@sracz...ej nedobre si napísal, tot ešte nie je ten tvoj sľúbený...budúci týždeň mi prinesú čerstvý tvaroh, teraz boli hody, musela som súhlasiť s menším množstvom..určite ho upečiem a potom ti aj napíšem, že tot je pre teba sľúbený,,,)no teším sa, že sa ti aj tento páči a veru je nie iba pekný, ale aj veľmi chutný.-)))@pusta...no , nie je to pravidlo, lebo vždy mi dôjdu ochutnávačky/už si zvykli/ a hneď je po koláčikoch.-)@anina6...moja , ani neviem, ako sa teším, že je už popoludnie, trošku veget mi fakt nezaškodí.-)teším sa, že sa ti táto fajnotka páči.-))) Všetkým vám z úprimného srdiečka ďakujem za milé komentáre.-)
eviana
@izabella929 , ja ako karamelomil som z tohto zákusku priam nadšená :) a výstižnejšie by bolo nazvať ho karamelovo-kakaové rezy, pretože karamelu je tam viac, ba čo viac, je ho tam veeeeeľa, čo mňa naozaj veľmi teší, paráda, určite niekedy vyskúšam, šikulka si, hody boli ako majú byť - v hojnosti :) tlieskam :)
eviana
Jááááj... a ešte mi napadlo, Izabellka prečo Ty nemáš svoj blog o varení, s Tvojim "portfóliom receptov" by si patrila medzi TOP, neuvažovala si o tom? :)
havino
si sa nakrútila teda, zákusok vyzerá pracne, ale zas tá chuť a na pohľad je fešný
izabella929
@margaretka28..dlho by sa tým nekŕmila, je to moc sladké...@eviana...chcela som vlastne tým názvom upriamiť pozornosť na to, že zákusok je v prvom rade pečený, až potom karamelom plnené oblátkY...ale v podstate je to jedno, hlavné, že je veľmi chutný..a ešte k tomu blogu toľko...uvažovala som nad tým už veľmi dávno, mám na Azete možno aj tisíc receptov, ale je s tým obrovská práca a ja cez leto nemám na to čas...včera sme o tom viedli dlhú debatu s bratom, ale nepodarilo sa mu, ma zlomiť..sú to mesiace dlhé driny a neviem, či pri mojej povahe by to aj šlo, lebo mne keď sa niečo na prvý krát nepodarí, idem od toho preč a nedonúti ma k tomu už nič na tomto svete...som rýchla a kto sa popri mne vlečie nemá žiadnu šancu na úspech..už mi začal pripravovať pôdu aj na vydanie knihy, ale nezlomil ma..nechce sa mi všetko to isté znova písať, fotiť, prerábať...ak to nestihnem do februára, potom je to zakopané, lebo ja už pripravujem novú úrodu na okenných parapetách..a aj na oddych mám právo aspoň na 3 mesiace..takže jednoznačne zatiaľ nie..Ďakujem pekne za komentáre.-))
1365_1270586392 - profilový obrázok
esi
esi
@izabella929 , zákusok je ozaj zvláštny, ingrediencie výborné, len sa chcem spýtať, či tie oblátky po naplnení zmäknú, či nie sú oproti tej piškote trochu tvrdé pri jedení. Chcem vyskúšať, len počkám na odpoveď.
izabella929
@esi...pokojne môžeš vyskúšať, keby to bolo tak ako píšeš, určite vás na to upozorním...urobila som ich v piatok popoludní, dala do chladničky a krájala až v sobotu na obed..neboj sa, budú na chrumkanie akurát..skôr som mala väčšie obavy, že som na ten kakaový korpus naložila možno viac ...že sa mi rozsype korpus pri krájaní...ale všetko to bolo v pohode..chcela som minúť všetky oblátky, lebo som ich už mala dosť dlho a tak som ukladala, ukladala, kým sa všetky neminuli..tá posledná vrchná mi robila problémy, ale to som aj napísala, že sa odmietala prilepiť...tak som ju poliala čoko polevou a prinútila som ju k poslušnosti..potom už držala fest.-)))prajem veľa úspechov a nech vám chutí,je to veľm i chutný zákusok.-))
1365_1270586392 - profilový obrázok
esi
esi
Tak, zákusok je hotový, zaťažený v chladničke. Moje postrehy: Neviem aký rozmer toho korpusu a oblátky máš ty, ale ja som musela na upečený korpus dať 2 ks oblátky vedľa seba, takže keď som to natrela karamelovým krémom, tak mi vyšli na výšku len 3 oblátky aj to len tak tak natreté, nakoľko toho krému som toľko nemala. Počítam, že zajtra ak ho vyberiem, sa mi asi budú dvíhať tie oblátky z dôvodu, že toho krému bolo málo. Alebo si dala piškotu na rozmer oblátky cca 15x33 cm., čiže len jednu oblátku a nie dve vedľa seba.
Chuťovo uvidíme zajtra, krém je ozaj dobrý....napíšem.
izabella929
@esi..pou žila som na korpus plech 20x30cm. podľa toho som upravila ak oblátky, lebo tie mali rozmer 22x33cm...odrezala som z nich..takto mi vyšlo až 6 oblátok..tú poslednú som písala, že mi dvíhalo, lebo bolo už menje krému, ale vytočila som s ňou, poliala som ju čoko polevou a obrátila ju opačne, takže tou povou sa vlastne prilepila...a držala fest a keď som ich pokrájala na rezy, najchutnejšie sústo bolo práve pri tej poslednej oblátke..bola karamelovo-čokoládová...možno by stálo za vyskúšanie, poliať každé poschodie čokoládou...to by bol fakt luxusný zákusok.-))
1365_1270586392 - profilový obrázok
esi
esi
Takže som mala použiť plech len na jednu oblátku, čo som pochopila už pri plnení. ( ale taký nemám). Ale bolo to aj tak výborné. Keď budem robiť tento môj rozmer, tak urobím o pol dávky na plnku naviac a bude to OK a oblátok dám toľko, koľko plnka vystačí. Zákusok je zaujímavý,zvláštny, výborný mandľovo karamelový. Proste super.




SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia