Kakaové srdiečka mramorované (fotorecept)

Autor receptu: tinca

Ďalší receptík do vianočnej zásoby. Aj srdiečka dotvoria atmosféru vianoc a okrem toho sú chuťovo výborné. Týmto rcp som skončila pečenie suchého pečiva, už mám 10 druhov, takže stačilo.

30
porcií
20/3 hod. odlež. minút
príprava
7-10 minút minút
na 180 °C

Suroviny

Postup

  1. Pripravíme si suroviny k pečeniu. /zabudla som odfotiť vajce/.
  2. Lieskovce pomelieme.
  3. Múku, cukor preosejeme, pridáme vajce, zmäknutý tuk a ostatné suroviny. Vymiesime tuhé cesto, ktoré necháme odležať aspoň 3 hodiny. Ja som si ho zarobila deň vopred.
  4. Potom cesto vyvaľkáme na hrúbku približne 3 mm, ja som ho vaľkala cez mikrotén. Potom vykrajujeme srdiečka. Ukladáme na suchý plech a pečieme pri 180 st.C približne 7-10 minút /elektrická rúra/. Po upečení necháme vychladnúť.
  5. Krém: Cukor rozpustíme na karamel, pridáme zohriatu smotanu, prevaríme, vychladíme a zašľaháme maslo. Potom spájame dve a dve srdiečka krémom alebo pikantným džemom. RADA: ja som ich plnila džemom, je to trvácnejšie, krémové treba uchovávať v chlade. Ale robila som ich už aj s krémom, sú výborné. Takže je na vás akú variantu si zvolíte.
  6. TIP,RADA,ZAUJÍMAVOSŤ: na vytvorenie dvojfarebného efektu použijeme dve čokoládové polevy tmavú a bielu súčasne. Buď pomocou vrecka,alebo malinkou lyžičkou nanesieme na povrch vychladnutých a zlepených srdiečok na každú polku bielu a tmavú polevu a dreveným špáradlom urobíme mramorový efektný vzor. Poleva má byť hustejšia. Druhý tip- máčame do riedkej polevy polky srdiečkok a dozdobíme ľubovoľne. A výsledný efekt...
  7. No a tento anjeliček ich bude strážiť až do vianoc, čiže znovu pečivo dáme do dózy. Ak budete plniť krémom udržujte ich v chlade.