Foto: lenkamorvayova
Rýchla pochúťka pre malých aj veľkých, tradičný "hrnčekový" recept v trocha inej- zdravšej- podobe. Vhodný na raňajky či desiatu, alebo k poobedňajšej kávičke.
príprava
na 180 °C
Suroviny
2 hrnčeky |
|
1 PL |
|
2 hrnčeky alebo sójové |
|
3 PL alebo iný tuk |
|
2 ks |
|
1 PL |
|
1- 2 ČL |
|
2 PL |
|
na posypanie |
|
Postup
-
1
Zmiešame múku, cukor, mlieko (ale iba 1 hrnček, druhý budeme potrebovať neskôr), med, kakao, vajíčka, olej a jedlú sódu a vytvoríme cesto. Podľa chuti do cesta môžeme pridať aj nalámanú horkú čokoládu, sušené ovocie, vanilku, oriešky alebo škoricu. Cesto vylejeme na vymastený, múkou vysypaný plech a pečieme približne 30 minút na 180 stupňoch.
- 2
Kým sa koláč pečie, ohrejeme zvyšný 1 hrnček mlieka a pridáme do neho 1PL medu alebo sirupu z agáve, či javorového sirupu a miešame, kým sa med alebo sirup úplne nerozpustia. Keď koláč vytiahneme z rúry, necháme ho vychladnúť a rovnomerne ho polejeme zmesou mlieka a medu či sirupu. Na záver povrch koláča posypeme kokosom. Namiesto mlieka môžeme vrch poliať roztopenou čokoládou alebo potrieť džemom. Prajem dobrú chuť!
Tipy na recepty z Varechy
SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia
Tipy na články z Varechy
- 2
určite stojí za vyskúšanie, z toho základného cesta sa dá veľa navymýšľať :)