Kakaové rezy zo špaldovej múky

Autor receptu: lenkamorvayova

Rýchla pochúťka pre malých aj veľkých, tradičný "hrnčekový" recept v trocha inej- zdravšej- podobe. Vhodný na raňajky či desiatu, alebo k poobedňajšej kávičke.

15 minút
príprava
30 minút
na 180 °C

Suroviny

Postup

  1. Zmiešame múku, cukor, mlieko (ale iba 1 hrnček, druhý budeme potrebovať neskôr), med, kakao, vajíčka, olej a jedlú sódu a vytvoríme cesto. Podľa chuti do cesta môžeme pridať aj nalámanú horkú čokoládu, sušené ovocie, vanilku, oriešky alebo škoricu. Cesto vylejeme na vymastený, múkou vysypaný plech a pečieme približne 30 minút na 180 stupňoch.
  2. Kým sa koláč pečie, ohrejeme zvyšný 1 hrnček mlieka a pridáme do neho 1PL medu alebo sirupu z agáve, či javorového sirupu a miešame, kým sa med alebo sirup úplne nerozpustia. Keď koláč vytiahneme z rúry, necháme ho vychladnúť a rovnomerne ho polejeme zmesou mlieka a medu či sirupu. Na záver povrch koláča posypeme kokosom. Namiesto mlieka môžeme vrch poliať roztopenou čokoládou alebo potrieť džemom. Prajem dobrú chuť!