Kakaové rezy zo špaldovej múky
Autor receptu: lenkamorvayova
Rýchla pochúťka pre malých aj veľkých, tradičný "hrnčekový" recept v trocha inej-
zdravšej- podobe.
Vhodný na raňajky či desiatu, alebo k poobedňajšej kávičke.
15 minút príprava |
30 minút na 180 °C |
Postup
- Zmiešame múku, cukor, mlieko (ale iba 1 hrnček, druhý budeme potrebovať neskôr), med, kakao, vajíčka, olej a jedlú sódu a vytvoríme cesto.
Podľa chuti do cesta môžeme pridať aj nalámanú horkú čokoládu, sušené ovocie, vanilku, oriešky alebo škoricu.
Cesto vylejeme na vymastený, múkou vysypaný plech a pečieme približne 30 minút na 180 stupňoch.
- Kým sa koláč pečie, ohrejeme zvyšný 1 hrnček mlieka a pridáme do neho 1PL medu alebo sirupu z agáve, či javorového sirupu a miešame, kým sa med alebo sirup úplne nerozpustia.
Keď koláč vytiahneme z rúry, necháme ho vychladnúť a rovnomerne ho polejeme zmesou mlieka a medu či sirupu. Na záver povrch koláča posypeme kokosom. Namiesto mlieka môžeme vrch poliať roztopenou čokoládou alebo potrieť džemom.
Prajem dobrú chuť!