Kakaové drobné pečivo
Kakaové drobné pečivo s karamelom (fotorecept)
Autor receptu: redakcia
Najlepšie chutia na druhý deň.
20-30 ks porcií |
20 (+ odležanie) minút príprava |
12 minút na 180 °C |
Postup
- Na cesto dáme všetky prísady do misky a vypracujeme z nich kompaktné hladké cesto.
- Cesto zabalíme do potravinovej fólie
a necháme ho minimálne hodinu, pokojne však aj cez noc, odpočinúť v chladničke.
- Odpočinuté cesto vyberieme z chladničky, necháme ho trochu pri izbovej teplote povoliť, aby zmäklo, a na mierne pomúčenej pracovnej doske ho vyvaľkáme na hrúbku asi na pol centimetra.
- Vykrajujeme hviezdičky (alebo iné tvary) a do polovice z nich spravíme
v strede okrúhly otvor.
- Keksíky pečieme v rúre vyhriatej na 180 °C asi 10 minút. Po dopečení necháme keksíky vychladnúť.
- Potom ich plníme hustejším karamelom tak, že trochu karamelu nanesieme na celé hviezdičky a prikryjeme ich hviezdičkami s otvorom. Pozrite si, ako pripraviť domáci karamel.
- Nakoniec keksíky pofŕkame roztopenou čokoládou rozmiešanou s trochou oleja a posypeme troškou soli.