Kakaové drobné pečivo

Kakaové drobné pečivo s karamelom (fotorecept)

Autor receptu: redakcia

Najlepšie chutia na druhý deň.

20-30 ks
porcií
20 (+ odležanie) minút
príprava
12 minút
na 180 °C

Suroviny

Postup

  1. Na cesto dáme všetky prísady do misky a vypracujeme z nich kompaktné hladké cesto.
  2. Cesto zabalíme do potravinovej fólie a necháme ho minimálne hodinu, pokojne však aj cez noc, odpočinúť v chladničke.
  3. Odpočinuté cesto vyberieme z chladničky, necháme ho trochu pri izbovej teplote povoliť, aby zmäklo, a na mierne pomúčenej pracovnej doske ho vyvaľkáme na hrúbku asi na pol centimetra.
  4. Vykrajujeme hviezdičky (alebo iné tvary) a do polovice z nich spravíme v strede okrúhly otvor.
  5. Keksíky pečieme v rúre vyhriatej na 180 °C asi 10 minút. Po dopečení necháme keksíky vychladnúť.
  6. Potom ich plníme hustejším karamelom tak, že trochu karamelu nanesieme na celé hviezdičky a prikryjeme ich hviezdičkami s otvorom. Pozrite si, ako pripraviť domáci karamel.
  7. Nakoniec keksíky pofŕkame roztopenou čokoládou rozmiešanou s trochou oleja a posypeme troškou soli.