Kakaová roláda
Kakaová roláda s krémom z Fresh cheese
Autor receptu: lemonova
Stále hľadám možnosti, čím
nahradiť maslo, ktoré síce v pečení
milujem, avšak v kréme je príliš
sýte a ťažšie stráviteľné.*
Vyskúšala som preto nahradiť ho
nátierkou Fresh cheese, čo je
vlastne niečo ako naše nátierkové
maslo. Výsledok sa mi
celkom páčil, preto ho ponúkam aj
vám :-)
Postup
- Najprv si namočte hrozienka do rumu, ktorý môžete prípadne zriediť s trochou vody. Urobte to aspoň dve hodiny pred pečením. Nechajte ich na sitku odkvapkať a odložte na chladné miesto.
- Vyšľahajte bielky. Pridajte kryštálový cukor a ešte dobre spolu vyšľahajte. Veľmi jemne do snehu primiešajte žĺtky jeden po druhom.
- Do zmesi preosejte kakao a hladkú múku so štipkou soli, opatrne všetko spojte. Cesto natrite na vymastený a krupicou (alebo múkou) vysypaný papier na pečenie. Pečte 10 minút pri teplote 180 °C. Vyskúšajte, či je cesto hotové. Desať minút by mu malo úplne stačiť :-)
- Hneď po vytiahnutí z rúry ho môžete zrolovať priamo s papierom, na ktorom sa pieklo. Odložte na chladné miesto.
- Na krém si vyšľahajte všetky ingrediencie, ale hrozienka jemne vmiešajte až na koniec. Čo sa týka množstva cukru a citrónovej kôry, najlepšie je krém vyskúšať. Krém bude trochu redší. Odporúčam ho odložiť pred natretím aspoň na hodinu do chladničky, až potom natrieť na korpus.
- Po nanesení krému dajte roládu do chladničky. Ideálne je upiecť ju deň pred podávaním a nechať ju celý čas v chladničke. Cesto krásne naberie vlhkosť a bude vláčne. Bon apetit! :-)