Kakaová roláda

Kakaová roláda s krémom z Fresh cheese

Autor receptu: lemonova

Stále hľadám možnosti, čím nahradiť maslo, ktoré síce v pečení milujem, avšak v kréme je príliš sýte a ťažšie stráviteľné.* Vyskúšala som preto nahradiť ho nátierkou Fresh cheese, čo je vlastne niečo ako naše nátierkové maslo. Výsledok sa mi celkom páčil, preto ho ponúkam aj vám :-)

10 - 12 minút
na 180 °C

Suroviny

Postup

  1. Najprv si namočte hrozienka do rumu, ktorý môžete prípadne zriediť s trochou vody. Urobte to aspoň dve hodiny pred pečením. Nechajte ich na sitku odkvapkať a odložte na chladné miesto.
  2. Vyšľahajte bielky. Pridajte kryštálový cukor a ešte dobre spolu vyšľahajte. Veľmi jemne do snehu primiešajte žĺtky jeden po druhom.
  3. Do zmesi preosejte kakao a hladkú múku so štipkou soli, opatrne všetko spojte. Cesto natrite na vymastený a krupicou (alebo múkou) vysypaný papier na pečenie. Pečte 10 minút pri teplote 180 °C. Vyskúšajte, či je cesto hotové. Desať minút by mu malo úplne stačiť :-)
  4. Hneď po vytiahnutí z rúry ho môžete zrolovať priamo s papierom, na ktorom sa pieklo. Odložte na chladné miesto.
  5. Na krém si vyšľahajte všetky ingrediencie, ale hrozienka jemne vmiešajte až na koniec. Čo sa týka množstva cukru a citrónovej kôry, najlepšie je krém vyskúšať. Krém bude trochu redší. Odporúčam ho odložiť pred natretím aspoň na hodinu do chladničky, až potom natrieť na korpus.
  6. Po nanesení krému dajte roládu do chladničky. Ideálne je upiecť ju deň pred podávaním a nechať ju celý čas v chladničke. Cesto krásne naberie vlhkosť a bude vláčne. Bon apetit! :-)