Kačacie stehno
Kačacie stehno s brusnicovo-makovou plnkou
Autor receptu: redakcia
4 porcie |
30 minút príprava |
45 minút na 160 °C |
Postup- Kačacie stehno narežeme pod kožou,
aby sa vytvoril priestor na plnku. Na prípravu
plnky narežeme kocky zo žemlí, pridáme
brusnicovú marmeládu a mak. Do tejto
zmesi pridáme vajíčko, mlieko a nakoniec
koreniaci prípravok aromat.
- Pripravenú plnku rozmiešame a necháme
postáť 10 minút. Narezané kačacie stehno
naplníme pripravenou plnkou, okoreníme
pomarančovým korením a pečieme pri
160 °C 45 minút.
- Na prípravu omáčky najprv na masle
zľahka opražíme mak, zalejeme smotanou,
pridáme cukor a počkáme, kým omáčka
nezhustne. Kačacie stehno podávame s pripravenou
omáčkou.
|