Kačacie stehno

Kačacie stehno s brusnicovo-makovou plnkou

Autor receptu: redakcia

4
porcie
30 minút
príprava
45 minút
na 160 °C

Postup

  1. Kačacie stehno narežeme pod kožou, aby sa vytvoril priestor na plnku. Na prípravu plnky narežeme kocky zo žemlí, pridáme brusnicovú marmeládu a mak. Do tejto zmesi pridáme vajíčko, mlieko a nakoniec koreniaci prípravok aromat.
  2. Pripravenú plnku rozmiešame a necháme postáť 10 minút. Narezané kačacie stehno naplníme pripravenou plnkou, okoreníme pomarančovým korením a pečieme pri 160 °C 45 minút.
  3. Na prípravu omáčky najprv na masle zľahka opražíme mak, zalejeme smotanou, pridáme cukor a počkáme, kým omáčka nezhustne. Kačacie stehno podávame s pripravenou omáčkou.