Pečené kačacie stehná
Kačacie stehná na kyslej kapuste (fotorecept)
Autor receptu: tejaja
Kačacie mäso je chutné, nech je pripravené akokoľvek.* Ak ho doplníme kyslou kapustou a navyše všetko v jednom pekáči, ušetríme prácu a rúra bude pracovať za nás.
4 porcie |
15 minút príprava |
120 minút na 170 °C |
Postup
- Do pekáča dáme kyslú kapustu aj so šťavou, nežmýkame ju. Vrch posypeme nasekaným cesnakom, mletým korením a čerstvo mletou soľou s kurkumou.
- Na kapustu položíme kačacie nôžky, ktoré sme osolili a okorenili čiernym korením.
- Zakryjeme alobalom, vložíme do rúry, zapneme ju na 170 °C a pečieme asi 2 hodiny. Potom odkryjeme a skontrolujeme upečenosť. Ak treba, ešte dopečieme. Rúru nezapíname dopredu, tým zabezpečíme, že tuk z kačice sa bude pomaly vytápať a ochucovať kapustu.
- Podávame s knedľou alebo zemiakmi, podľa chuti.