Pečené kačacie stehná

Kačacie stehná na kyslej kapuste (fotorecept)

Autor receptu: tejaja

Kačacie mäso je chutné, nech je pripravené akokoľvek.* Ak ho doplníme kyslou kapustou a navyše všetko v jednom pekáči, ušetríme prácu a rúra bude pracovať za nás.

4
porcie
15 minút
príprava
120 minút
na 170 °C

Postup

  1. Do pekáča dáme kyslú kapustu aj so šťavou, nežmýkame ju. Vrch posypeme nasekaným cesnakom, mletým korením a čerstvo mletou soľou s kurkumou.
  2. Na kapustu položíme kačacie nôžky, ktoré sme osolili a okorenili čiernym korením.
  3. Zakryjeme alobalom, vložíme do rúry, zapneme ju na 170 °C a pečieme asi 2 hodiny. Potom odkryjeme a skontrolujeme upečenosť. Ak treba, ešte dopečieme. Rúru nezapíname dopredu, tým zabezpečíme, že tuk z kačice sa bude pomaly vytápať a ochucovať kapustu.
  4. Podávame s knedľou alebo zemiakmi, podľa chuti.