Pečené kačacie prsia
Kačacie prsia s pečenými zemiakmi
Autor receptu: macka78
Dnešný tip na obed
2 porcie |
15 minút príprava |
40 minút tepelná úprava |
Postup- Umyté a osušené kačacie prsia očistíme od blán a narežeme zošikma na strane s kožou. Ochutíme soľou a korením. Kačacie prsia restujeme na rozpálenej panvici bez použitia tuku najskôr na strane s kožou (asi 2/3 celkového času), aby sa z kože vypiekol tuk. Zľahka ich pritlačíme, aby sa koža opiekla rovnomerne. Opekáme, kým koža nie je chrumkavá. Potom ich otočíme a opekáme na miernom plameni už len chvíľu...
- Opečené kačacie prsia preložíme na plech a pečieme vo vyhriatej rúre pri 200 °C približne 10 minút. Potom ich prikryjeme alobalom a necháme chvíľu odpočívať. Pred servírovaním ich nakrájame na plátky.
- Podávame s pečenými zemiakmi, ktoré si očistíme, osušíme a nakrájame na mesiačiky. Zemiaky osolíme pridáme rascu, soľ a olivový olej. Premiešame a dáme piecť do vyhriatej rúry na 180 °C 35 minút. Prepnem program na gril a už len necháme zapiecť do chrumkava...
Ku kačke sa veľmi hodí aj grilovaná zelenina, alebo smotanový dip: 150 ml kyslej smotany,
3 strúčiky cesnaku,
soľ a
citrón na dochutenie.
|