Kačacie prsia na brusnicovej omáčke so zemiakovým pyré fotorecept
Foto: sjuz
Jedna z variácií na kačacie prsia.
porcie
príprava
na 200 °C
Postup
-
1
Kačacie prsia narežeme na koži priečne aj pozdĺžne tak, aby vznikli malé štvorčeky. Osolíme a okoreníme čerstvo namletým korením.
-
2
Na panvici rozpálime olej a maslom, a opekáme prsia najprv kožou dolu, cca 5 min.
-
3
Prsia otočíme a opekáme z druhej strany tiež cca 5 min.
-
4
Prsia dáme do zapekacej misy a vložíme do vyhriatej rúry na 200 st.C na cca 15 minút. Pripravíme si zemiakové pyré - ja uvarené zemiaky vyšľahám šľahacími metličkami s klasickým maslom a sladkou smotanou. Pyré má bohatú chuť a je jemné a nadýchané.
-
5
Z panvice vylejeme výpek z pŕs, ale panvicu neumývame. Pridáme maslo.
-
6
Keď sa rozpustí, pridáme hnedý cukor. Premiešame a necháme chvíľu karamelizovať.
-
7
Pridáme džem, sójovú omáčku a balsamico. Podlejeme vínom, a miešame za mierneho varu, až kým omáčka nezhustne na požadovanú hustotu. Odstavíme.
-
8
Prsia po vybratí z rúry necháme ešte cca 5 minút stáť a odpočívať, a potom ich pokrájame na plátky.
-
9
Podávala som poliate omáčkou a s jemným krémovým zemiakovým pyré. Samozrejme, nechýbal pohár rosé:)
Redukcia z octa balsamico je pomaly varený balsamico ocot a tým sa zredukuje na sirup. Najznámejší je z talianskej Modeny. Ja som ho samozrejme nerobila doma:), ale kúpila.
Prsia stačí krátko - robia sa na minútky, ako steaky.
A ďakujem:)
prave mame peknu kacicu, ale tentoraz ju peciem celu tak po nassky. nabuduce bude takto fajnovo-perfect pink.
mäsko bolo vynikajúce, aróma kačacinky vynikajúco vyznela, a celkovo to nebolo tak pretučnené, ako keď sa pečie celá kačka. nabudúce skúsime aj s dubákmi - kačacina a dubáky sú božská kombinácia....
v jednom mäsiarstve predávajú aj kačacie trupy, tie isto vyskúšame na náš obľúbený šolet.
práve dojedené! famózne:-)
vďaka za inšpiráciu
Ja som ich varila dnes zasa , su vyborne . Dnes som k nim urobila gulky z varenych + surovych zemiakov, muky a vajicka . Aj toto bola dobra volba :-)