Kačacia terina na medovom koláčiku
Autor receptu: redakcia
4 porcie |
30 minút príprava |
10, 40 minút na 100, 175 °C |
Postup- Z kačacej pečene odstránime žilky, nakrájame ju, osolíme, pridáme korenie, víno, 1 lyžičku medu a všetko pomiešame. Vkladáme do formy 15x10 cm, prikryjeme alobalom a 10 minút pečieme v rúre vyhriatej na 100 °C. Necháme vychladnúť a dáme do chladničky.
- Vyšľaháme vajcia s cukrom a maslom do peny, pridáme med, múku, kypriaci prášok a pomiešame, vylejeme do formy a pečieme 40 minút v rúre vyhriatej na 175 °C.
- Nakrájame olivy na malé kocky, zo 150 g cukru a 150 ml vody spravíme sirup, namáčame doň olivy, scedíme a necháme na suchom mieste. Servírujeme podľa fantázie.
|