Kačacia paštéta s marinovaným jablkom

Autor receptu: redakcia

4
porcie
30 minút
príprava
120 minút
tepelná úprava

Suroviny

Postup

  1. Kačaciu pečeň odblaníme a zbavíme žíl, vložíme do mixéra, pridáme celé vajcia a žĺtky a pridáme smotanu s mliekom, ktorú zohrejeme asi na 80 °C. Osolíme, pridáme redukované Portito Bianco (0,5 dl), a rozmixujeme na jemnú hladkú hmotu. Časť jabĺk ošúpeme, nakrájame na šestiny, podlejeme vínom Portito Roso, pridáme škoricu a badián s cukrom a varíme do zmäknutia asi 15 minút.
  2. Hmotu z kačacej pečene vylejeme do formy vopred vystlanej strečovou fóliou do troch štvrtín. Pridáme marinované jablká a prípadne dolejeme po vrch formy. Dáme robiť na paru asi 120 minút. Po vychladnutí vložíme formu s paštétou na noc do chladničky.
  3. Pred servírovaním si pripravíme jablkový dip: očistené jablká, škoricový cukor, pár klinčekov, javorový sirup, podlejeme vodou a varíme do zmäknutia. Po uvarení jemne scedíme a rozmixujeme na kašu. Precedíme cez jemné sitko a dáme vychladnúť.
  4. Pri servírovaní paštétu vyklopíme z formy a nakrájame na jednotlivé porcie, pridáme jablkový dip, ozdobíme a podávame.