Kaa (a jeho rodina) v čokoláde fotorecept

Milan Lamžo a Mariana Kozelková
z Matador Business Centre v Púchov, 10. júna 2016
Kaa (a jeho rodina) v čokoláde (fotorecept)
Foto: Pravda - Ľuboš Pilc
4
porcie
30 minút
príprava
10 minút
tepelná úprava

Suroviny

600 g
štipka
500 ml
60 g
50 g
50 g
50 g
100 g
100 ml
1 PL
1 bal




Postup

  1. 1

    Z hladkej múky a teplej vody vypracujeme cesto (s hustotou plastelíny). Z cesta detičky vaľkajú „hady“, teda čo najdlhšie a najtenšie šúľance. Pripravené šúľance dáme variť do osolenej vriacej vody, kým nevyplávajú na povrch – asi tri minúty, scedíme ich a prepláchneme.

  2. 2

    Príprava čokolády: Do mlieka dáme zlatý klas, kakao, granko, čokoládu, vanilkový cukor, maslo a cukor.

  3. 3

    Za stáleho šľahania uvaríme hustú čokoládu, ktorú zjemníme smotanou. Šúľance podávame v čokoládovej omáčke.

Diskusia k receptu





SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia