Kaa (a jeho rodina) v čokoláde fotorecept
Milan Lamžo a Mariana Kozelková
z Matador Business Centre v Púchov, 10. júna 2016
z Matador Business Centre v Púchov, 10. júna 2016
Foto: Pravda - Ľuboš Pilc
4
porcie
porcie
30 minút
príprava
príprava
10 minút
tepelná úprava
tepelná úprava
Postup
-
1
Z hladkej múky a teplej vody vypracujeme cesto (s hustotou plastelíny). Z cesta detičky vaľkajú „hady“, teda čo najdlhšie a najtenšie šúľance. Pripravené šúľance dáme variť do osolenej vriacej vody, kým nevyplávajú na povrch – asi tri minúty, scedíme ich a prepláchneme.
- 2
Príprava čokolády: Do mlieka dáme zlatý klas, kakao, granko, čokoládu, vanilkový cukor, maslo a cukor.
- 3
Za stáleho šľahania uvaríme hustú čokoládu, ktorú zjemníme smotanou. Šúľance podávame v čokoládovej omáčke.
Tipy na recepty z Varechy
SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia
Tipy na články z Varechy
- 2
Diskusia k receptu