Juhočeský pekáčik

Autor receptu: redakcia

Tradičnú tunajšiu kuchyňu považujem spolu s francúzskou za svetovú špičku. Kto však dnes vie povedať, aký je pravý pôvod národných jedál? Preto ju nikdy nedelím na českú a slovenskú.

6
porcií
15 minút
príprava
35 minút
na 180-200 °C

Suroviny

Postup

  1. Zemiaky ošúpeme a nakrájame na kolieska, kyslú kapustu prepláchneme. Údené mäso povaríme a nakrájame na kocky.
  2. Pekáč vymastíme tukom a naukladáme doň polovicu zemiakov. Osolíme, posypeme rascou, pridáme kapustu a údené. Naň položíme ďalšiu vrstvu zemiakov.
  3. Všetko osolíme, posypeme rascou a zalejeme šľahačkou. Vložíme do vyhriatej rúry a pečieme pri 180 – 200 °C.