Juhočeský pekáčik
Autor receptu: redakcia
Tradičnú tunajšiu
kuchyňu považujem
spolu s francúzskou
za svetovú špičku.
Kto však dnes vie
povedať, aký je pravý
pôvod národných
jedál? Preto ju nikdy
nedelím na českú
a slovenskú.
6 porcií |
15 minút príprava |
35 minút na 180-200 °C |
Postup
- Zemiaky ošúpeme a nakrájame na kolieska, kyslú kapustu prepláchneme. Údené mäso povaríme a nakrájame na kocky.
- Pekáč vymastíme tukom a naukladáme doň polovicu zemiakov. Osolíme, posypeme rascou, pridáme kapustu a údené. Naň položíme ďalšiu vrstvu zemiakov.
- Všetko osolíme, posypeme rascou a zalejeme šľahačkou. Vložíme do vyhriatej rúry a pečieme pri 180 – 200 °C.