Judášky fotorecept

olinecka - fotkaOlinecka, 12. apríla 2019 16:26
Ďalšie recepty »
Judášky (fotorecept) Foto: olinecka

Aj takéto pomenovania majú výborne koláče vhodné na Veľkú noc.

45-50 min
príprava
20-25 min
na 190  °C

Suroviny

300 g
300 g
100 g rozpustené (alebo Hera)
3 ks
3 PL
1 kocka (čerstvé)
250 ml vlažné
z 1/2 citróna
1 ČL
Na potretie cesta:
1 ks
Na potretie upečených koláčov:
2 PL
1 PL
Na ozdobu:
Varecha.sk na Instagrame: Followuj @varechask

Postup prípravy

  1. 1

    Pripravíme si suroviny na cesto.

    Judášky (fotorecept)  - obrázok 1
  2. 2

    Do vlažného mlieka dáme 1 PL cukru, 2 PL múky, rozdrobíme droždie a necháme na teplom mieste nakysnúť kvások. Múku preosejeme do väčšej misy, pridáme cukor, soľ, žĺtky, rozpustené maslo, nastrúhanú citrónovú kôru a kvások.

    Judášky (fotorecept)  - obrázok 2
  3. 3

    Rukou miesime aspoň 10-15 minút hladké cesto, ktoré dáme na teplé miesto vykysnúť aspoň 45 minút.

    Judášky (fotorecept)  - obrázok 3
  4. 4

    Vykysnuté cesto preložíme na pomúčenú pracovnú dosku.

    Judášky (fotorecept)  - obrázok 4
  5. 5

    Cesto rozdelíme na 24 rovnakých častí.

    Judášky (fotorecept)  - obrázok 5
  6. 6

    Z ktorých si urobíme šúľky v dĺžke 20-25 centimetrov.

    Judášky (fotorecept)  - obrázok 6
  7. 7

    Tvoríme rôzne tvary, môžeme dozdobiť hrozienkami. Poukladáme na plech vyložený papierom na pečenie a potrieme rozšľahaným žĺtkom. Rúru predhrejeme na 190 stupňov a pečieme 20-25 minút do zlatista.

    Judášky (fotorecept)  - obrázok 7
  8. 8

    Upečené judášky potrieme ešte za horúca zmesou medu a masla, tak, že med zohrejeme a vmiešame do teplého masla.

    Judášky (fotorecept)  - obrázok 8
Recept je zaradený do tagov:




TOPlist