Jožkova štedrá kapustnica
Autor receptu: bratkomt
Milí priatelia dobrého jedla, každý rok na Štedrý deň sa s manželkou vymeníme pri sporáku a kuchyňa je moja pri príprave tohto magického jedla.
Jozef Výbošťok, Košťany nad Turcom
20 porcií |
30 min minút príprava |
4-5 hodín minút tepelná úprava |
Postup
- Do hrnca nalejem studenú vodu a vložím umytú údenú krkovičku. Po 1 hod. pridám bravčové koleno a domácu klobásu. Keď sú krkovička a klobásy uvarené, vyberiem ich a do hrnca pridám vyžmýkanú kapustu a nechám variť
- Do misiek zvlášť namočím sušené hríby a jačmenné krúpy. Uvarené koleno vyberiem. Do hrnca pridám hríby, krúpy a z klobásovej zmesi robené malé guľky, ktoré vhadzujem po jednej. Medzitým vykostím uvarené koleno, mäso pokrájam na malé kúsky a tiež ich vložím do hrnca.
- Nakoniec moje dielo dochutím pretlačeným cesnakom, korením a soľou. Nechám povariť, vypnem plyn a spokojný si sadnem. Viem, že pri Štedrej večeri ma zase pochvália.
Dobrú chuť!!!