Jožkova štedrá kapustnica

Autor receptu: bratkomt

Milí priatelia dobrého jedla, každý rok na Štedrý deň sa s manželkou vymeníme pri sporáku a kuchyňa je moja pri príprave tohto magického jedla. Jozef Výbošťok, Košťany nad Turcom

20
porcií
30 min minút
príprava
4-5 hodín minút
tepelná úprava

Suroviny

Postup

  1. Do hrnca nalejem studenú vodu a vložím umytú údenú krkovičku. Po 1 hod. pridám bravčové koleno a domácu klobásu. Keď sú krkovička a klobásy uvarené, vyberiem ich a do hrnca pridám vyžmýkanú kapustu a nechám variť
  2. Do misiek zvlášť namočím sušené hríby a jačmenné krúpy. Uvarené koleno vyberiem. Do hrnca pridám hríby, krúpy a z klobásovej zmesi robené malé guľky, ktoré vhadzujem po jednej. Medzitým vykostím uvarené koleno, mäso pokrájam na malé kúsky a tiež ich vložím do hrnca.
  3. Nakoniec moje dielo dochutím pretlačeným cesnakom, korením a soľou. Nechám povariť, vypnem plyn a spokojný si sadnem. Viem, že pri Štedrej večeri ma zase pochvália. Dobrú chuť!!!