Foto: evusik
tento nepečený zákusok vznikol úplnou náhodou len ako maškrta na nedeľňajšie popoludnie ku káve ... bola som prekvapená aká dobrota mi nakoniec vznikla, odvtedy Zobraziť celý popistento nepečený zákusok vznikol úplnou náhodou len ako maškrta na nedeľňajšie popoludnie ku káve ... bola som prekvapená aká dobrota mi nakoniec vznikla, odvtedy ho robím celkom pravidelne s rôznymi obmenami...
porcií
príprava
tepelná úprava
Suroviny
1. vrstva: | |
|
|
200 ml |
|
3 PL (koňak) |
|
2. vrstva: | |
250 g |
|
500 ml |
|
3. vrstva: | |
1 bal. |
|
400 ml |
|
1 - 2 PL |
|
1 PL |
|
4. vrstva: | |
4 ks |
|
1 PL |
|
100 - 150 ml |
|
2 PL |
|
Postup
-
1
1.vrstva: uvaríme si silnú nescafé, ľubovoľné množstvo sušienok polejeme kávou, tak aby nám vznikla pevnejšia masa, rum pridáme len ak robíme pre dospelých, sušienkovú hmotu utlačíme na dno vhodnej nádoby
2.vrstva: čokoládu rozpustíme nad parou, odstavíme a hneď pridáme kyslú smotanu, vymiešame a navrstvíme na sušienkovú hmotu -
2
3.vrstva: uvaríme puding a do ešte horúceho zamiešame hrudku masla, na puding dáme fóliu a necháme úplne vychladnúť (nespraví sa na vrchu koža), vychladnutý puding navrstvíme na čoko krém
-
3
4.vrstva: kivi očistíme, nakrájame, podlejeme trochou vody, pridáme cukor a dusíme asi 5 minút, potom kivi rozmixujeme, vo zvyšku vody rozmiešame škrob, nalejeme na kvi a uvaríme hustý krém, cukor a vodu dáme podľa potreby tak aby krém nebol ani moc hustý ani riedky... ja som dávala od oka... necháme vychladnúť, navrstvíme na vanilkový puding, šupneme do chladničky a necháme stuhnúť
-
4
keď som tento zákusok robila myslela som, že ho budeme vyjedať lyžicou priamo z misky a bola som milo prekvapená ako dobre sa krájal
-
5
takže kľudne aj pre návštevu :-)
dohromady to bude skvelé..
aj ja doma skombinujem..
za ponuku ďakujem a pozdravujem..
@radost ty vždy potešíš :-)
@Monkak ja takéto nepečené robím vždy večer a v chladničke je to celú noc, často až do poobedia druhého dňa, predpokladám, že sa ti skĺzavala tá želé hmota, tam je problém ako s každým želé - nemusí stuhnúť vôbec, hlavne keď robíš z ovocia, stačí keď máš väčšie kiwi... ak budeš skúšať nabudúce skús dať menej vody, alebo viac škrobu a miešať v hrnci skoro až do vychladnutia a hneď zistíš či je to dosť husté... prajem nech sa darí :-)
@jack :-)