Jablkový koláč
Jablkový koláč

Jogurtovo-jablkový koláč s vôňou perníka fotorecept

ancicka - fotkaancicka, 7. júna 2020
Jogurtovo-jablkový koláč s vôňou perníka (fotorecept)
Foto: ancicka

Jednoduchý koláč z babkinej kuchárskej knižky s malou zmenou a to, že v pôvodnom recepte je kyslé mlieko, no ja som skúsila s jogurtom. Ale na výsledku to asi nič nemení, hlavne, že chutí.

30
porcií
15 minút
príprava
20-25 minút
na 180-200 °C

Suroviny

3 hrnčeky (1 hrnček = 250 ml)
2 hrnčeky
3/4 hrnčeka
500 ml
1-2 ks
1 bal.
1 bal.
1 ks väčšie
Na ozdobenie:

Moje poznámky

Prihlás sa do Varechy a zapisuj si svoje poznámky k receptom.

Postup

  1. 1

    Do misky postupne dáme všetky suroviny, jablko postrúhame. Všetky suroviny zmiešame.

    Jogurtovo-jablkový koláč s vôňou perníka (fotorecept) - obrázok 1
  2. 2

    Cesto vylejeme na vymastený plech. Dáme upiecť (20-25 minút na 180-200 °C).

    Jogurtovo-jablkový koláč s vôňou perníka (fotorecept) - obrázok 2
  3. 3

    Po upečení necháme koláč vychladnúť a ozdobíme čokoládovou polevou alebo len pocukrujeme.

    Jogurtovo-jablkový koláč s vôňou perníka (fotorecept) - obrázok 3
  4. 4

    Pokrájame. Dobrú chuť.

    Jogurtovo-jablkový koláč s vôňou perníka (fotorecept) - obrázok 4

Diskusia k receptu


Zatiaľ 3 komentáre
Určite velmi chutný :-) Ja ked robím jogurtový koláč tak vajcia nedávam, nie sú tam nutné.