Ježkovia

gacy - fotkagacy, 10. marca 2013
Ježkovia
Foto: gacy

Veľmi jednoduchý a chutný recept :) Zvládne to úplne každý :) Hlavne malá sestra z toho mala obrovskú radosť, keď ich mohla so mnou Zobraziť celý popisVeľmi jednoduchý a chutný recept :) Zvládne to úplne každý :) Hlavne malá sestra z toho mala obrovskú radosť, keď ich mohla so mnou ozdobovať ;) recept som robila podľa tohto - http://varecha.pravda.sk/recepty/jezky-/37011- recept.html

33
porcií
10 minút
príprava
15-20 minút
na 150 °C

Suroviny

1 ks
175 g
20 g
1 ks
150 g (Palmarin, Hera)
Zdobenie:
70 g
2 PL




Postup

  1. 1

    Múku, cukry , maslo a vajíčko dáme do jednej misky a spolu vymiešame (ručne). Dostaneme husté cesto. Ak sa vám príliš lepí, pridajte troška múky.

  2. 2

    Na plech dáme papier na pečenie. Odoberieme kúsok z cesta, spravíme guličku a z nej vytvarujeme slzu. (do vnútra môžme dať orech-ja som nedávala). Jeden ježko je približne takto veľký -

    Ježkovia - obrázok 2
  3. 3

    Dáme ich do vopred vyhriatej rúry piecť na 15-20 min na 150°C. (cesto nám NEmá zhnednúť, ostane pekne biele). Vyberieme z rúry a dáme vychladnúť. [Takto vyzerali pred pečením]

    Ježkovia - obrázok 3
  4. 4

    Pripravíme si mliekový hrniec, v ktorom roztopíme čokoládu s olejom. Vychladnutých ježkov namáčame do čokolády a hneď aj do kokosu. Oči a ústa som zdobila so špáratkom.

Diskusia k receptu

baka123
tento recept tu už je, pridala ho Marselina, mám ho uložený v KK


baka123
ja nehovorím, že dievčence niesú šikovné a keby sa mi recept nepáčil, tak si ho neukladám, len si myslím, že je zbytočné uverejňovať dva navlas rovnaké recepty, kde sedí ešte aj gramáž. @Gacy dúfam, že som ťa neodradila od uverejňovania ďalších receptov
angast
@baka123
hviezdickaz si privlastnila žabky od avanky a sonulienky, tak sa
musí zastať "kolegyne" , ktorá tiež kopíruje recepty. Mne sa páči
tatrankin losos , tak si ho pridám aj ja - nech tu je rovnoprávnosť.
Prečo by som mal niečo vymýšľať keď je to takto jednoduchšie.
Ako hovorí hviezdickaz "no a čo, veď recepty sa opakujú". Ako sa cítia potom autori originálov , ktorí niečo vymyslia a uvidia svoj recept pod
iným menom ?? Je úbohé od týchto plagiátorov.
hviezdickaz
@angast ,kazdy mame svoj nazor,neviem,preco do toho pleties moj posledny recept,ja som uviedla svoj zdroj,nemam ho z varechy,ale z knihy recepty zo zivota... Zato som plagiator? No tak to fakt dik,uz sa ti dokonale podarilo ma znechutit.A neviem,pride mi to take cudne,clovek sa tu snazi,pridava recepty,a niekto nema nic ine na praci okrem toho,aby vyhladal nejake tie linky na recepty,bud podobne,popripade rovnake... A nic ine,len aha ,toto tu uz je...
adustek
podľa mňa je fajn keď sa recept šíri na viacerých stránkach a podobne...tak sa aspoň dostane do povedomia ľudí a dozvie sa o ňom viac ľudí...čo je na tom keď sem dá niekto recept, ktorý nie je jeho? keď uvedie zdroj je to podľa mňa v pohode...a napríklad ja nemám čas vyhladávať si tu na vareche medzi 28917 receptami či tu už daný recept je alebo nie..to by mi muselo preskočiť pretože nie každý dá tomu receptu rovnaký názov :)
gacy
Ďakujem Vám a ospravedlňujem sa ak som sa niekoho týmto dotkla. Áno robila som ich podľa receptu čo som tu našla. Jednoducho tu mám účet a ako každý z nás, ukazujem čo viem spraviť. Mňa by napríklad potešilo, keby niekto robí niečo podľa mojich receptov.
margaretka28
Ahoj @gacy , zvykneme to tu robiť tak, že ked vyskúšaš recept od niekoho z varechy, tak sa môžeš pochváliť pod jeho receptom, ako sa ti to podarilo a môžeš pridať aj fotku.:-)
jody
Alebo, ak pridavas recept robeny podla niektoreho z varechy, uved zdroj. Aj ja tak robim.
gacy
Prepáčte ak nefungujem podľa vašim nepísaných pravidiel. Ďakujem za radu, ale myslím, že aj tak vždy radšej napíšem celý recept. Čo už. Ja len proste vážne nechápem prečo z toho robíte takú vedu. Je to LEN recept.
helanka
@gacy , asi sa radsej teda nauc fungovat podla rad adminov.
Pocuvni skusenu @jody , mararetku28 a vobec vsetkych, co ti chcu povedat ako sa tu vedie ved pravidla treba drzat.
preco chces ist hlavou proti muru nevidis, ze na stranke je potom vela nedorozumeni? Specialne, ked recept skopirujes presne podla niekoho ineho pochval sa peknou fotkou, ocenime ta aj tak.
gordonko
zasa zbytočné škriepky ,, opakovanie je matkou múdrosti,, ,kebyže máme pridávať iba originál recep tak tu ani nenisme ,lebo skoro všetko je kopia či upravená kopia ... a čo sa mňa týká som rád ak niekto varý podla mojich receptou, aspoň viem že za niečo stoja a že im chutia a oto tu ide
katka90
no ja ked som chcela pridat recept na hrncekovy kolac, tak mi ho sem odmietli pridat lebo vraj je tu uz vela podobnych receptov. a pritom dochutenie som si donho vymyslela sama, este som nepocula ze by ho niekto robil rovnako. a tu sedi este aj gramaz a pridali to, asi to zavisi od toho, aky admin je zrovna online.
gacy
@helanka ja nechcem ísť hlavou proti múru, len mi to proste príde úplne hlúpe, keď tu do mňa hustíte za to, že som nepridala extra originálny recept, ale použila som jeden z týchto. To neviem pochopiť. @gordonko ďakujem, že si ma niekto aj zastane :D to je pravda, že tie recepty tu riadne kolujú....myslela som že od toho ta stránka je
tilau
super ježkovia.... mne vôbec nevadí že sa opakujú, lebo tých predtým som vôbec nezaregistrovala :D
gacy
Dakujem urcite ich vyskusaj su ozaj za par chvil hotove a mnamkove ;)
strunka77
ja som to tu necitala cele, ale sa mi zda, ze v tychto nie su napriklad oriesky, a v tych druhych ano, co mna osobne zaujalo, osobne kukam hlavne zlozenie a ked mi nevyhovuje hned prepnem, a tento recept ich nema, tak ma zaujal....




SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia