Ježkovia

Autor receptu: gacy

Veľmi jednoduchý a chutný recept :) Zvládne to úplne každý :) Hlavne malá sestra z toho mala obrovskú radosť, keď ich mohla so mnou ozdobovať ;) recept som robila podľa tohto - http://varecha.pravda.sk/recepty/jezky-/37011- recept.html

33
porcií
10 minút
príprava
15-20 minút
na 150 °C

Suroviny

Postup

  1. Múku, cukry , maslo a vajíčko dáme do jednej misky a spolu vymiešame (ručne). Dostaneme husté cesto. Ak sa vám príliš lepí, pridajte troška múky.
  2. Na plech dáme papier na pečenie. Odoberieme kúsok z cesta, spravíme guličku a z nej vytvarujeme slzu. (do vnútra môžme dať orech-ja som nedávala). Jeden ježko je približne takto veľký -
  3. Dáme ich do vopred vyhriatej rúry piecť na 15-20 min na 150°C. (cesto nám NEmá zhnednúť, ostane pekne biele). Vyberieme z rúry a dáme vychladnúť. [Takto vyzerali pred pečením]
  4. Pripravíme si mliekový hrniec, v ktorom roztopíme čokoládu s olejom. Vychladnutých ježkov namáčame do čokolády a hneď aj do kokosu. Oči a ústa som zdobila so špáratkom.