Ježkovia
Autor receptu: gacy
Veľmi jednoduchý a chutný recept :) Zvládne to úplne každý :) Hlavne malá sestra z toho
mala obrovskú radosť, keď ich mohla so mnou ozdobovať ;)
recept som robila podľa tohto - http://varecha.pravda.sk/recepty/jezky-/37011-
recept.html
33 porcií |
10 minút príprava |
15-20 minút na 150 °C |
Postup
- Múku, cukry , maslo a vajíčko dáme do jednej misky a spolu vymiešame (ručne). Dostaneme husté cesto. Ak sa vám príliš lepí, pridajte troška múky.
- Na plech dáme papier na pečenie. Odoberieme kúsok z cesta, spravíme guličku a z nej vytvarujeme slzu. (do vnútra môžme dať orech-ja som nedávala). Jeden ježko je približne takto veľký -
- Dáme ich do vopred vyhriatej rúry piecť na 15-20 min na 150°C. (cesto nám NEmá zhnednúť, ostane pekne biele). Vyberieme z rúry a dáme vychladnúť. [Takto vyzerali pred pečením]
- Pripravíme si mliekový hrniec, v ktorom roztopíme čokoládu s olejom. Vychladnutých ježkov namáčame do čokolády a hneď aj do kokosu. Oči a ústa som zdobila so špáratkom.