Jemný jablkový koláč bez miesenia fotorecept
Foto: olinecka
Jablková rýchlovka za pár minút na stole. Pre veľkých aj malých milovníkov jablkových koláčov, vhodný na každú príležitosť.
porcií
príprava
na 180 °C
Suroviny
Cesto: | |
3 ks |
|
12 PL |
|
12 PL |
|
13 PL |
|
12 PL vlažné |
|
1 bal. |
|
Plnka: | |
800-900 g nastrúhané |
|
1 bal. |
|
(podľa sladkostí jabĺk) |
|
Na posypanie: | |
|
Postup
-
1
Suroviny na cesto, plnku. Najprv pripravíme plnku, jablká ošúpeme, nastrúhame, posypeme škoricovým cukrom a osladíme kryštálovým cukrom podľa chuti jabĺk, dobre premiešame. Ochutené jablká dáme na panvicu dusiť (4-5 minút). Podusené jablká necháme vychladnúť.
-
2
Cukor, vajíčka vyšľaháme do penista, postupne striedavo pridávame vlažné mlieko a olej. Múku preosejeme, spojíme s práškom do pečiva a vmiešame do cesta. Plech 25x35 cm vymastíme maslom, vysypeme múkou a polovicu cesta nalejeme na plech. Rúru predhrejeme na 180 stupňov a cesto predpečieme 10 minút.
-
3
Predpečené cesto vyberieme z rúry, nanesieme podusené jablká.
-
4
Jablká uhladíme, zalejeme zvyšným cestom a vložíme opäť do rúry. Pečieme ďalších 20 minút do zlatista.
-
5
Po upečení necháme vychladnúť. Pred podávaním pokrájame, posypeme práškovým cukrom, dobrú chuť.
Ďakujem za nahliadnutie receptu som rada že sa recept páči prajem nádherný víkend.
Veru sa rozplýva na jazyku a hneď je po ňom, pozdravujem.
Ďakujem Ti za komentár Izka som rada že sa recept páči.
Ďakujem za krásny komentár.
Ďakujem naozaj, krehký.
Jej to sa teším, že sa podaril. Som rada, že aj také ľahké pečenie veľmi poteší.
Ďakujem za komentár ešte raz teším sa, že recept zaujal. Pozdravujem.
Ďakujem a som rada, že že aj chuť potešila.
Vďačne nenáročné, pohostenie.
Ďakujem.
A keby sa zdalo, že jednoduchší už ani nemôže byť, tak môže : ja som jablká ani nedusila. Mala som jabĺčka na varenie/pečenie, čo nemajú veľa šťavy, tak som ich len nastrúhala, posypala cukrom a bohate škoricou.
Keď sa piekol, voňala celá kuchyňa. :-)