Jablkový koláč
Jablkový koláč

Jemný jablkový koláč bez miesenia fotorecept

olinecka - fotkaolinecka, 9. októbra 2021
Jemný jablkový koláč bez miesenia (fotorecept)
Foto: olinecka

Jablková rýchlovka za pár minút na stole. Pre veľkých aj malých milovníkov jablkových koláčov, vhodný na každú príležitosť.

20
porcií
45 minút
príprava
10-20 minút
na 180 °C

Suroviny

Cesto:
3 ks
12 PL
12 PL
13 PL
12 PL vlažné
1 bal.
Plnka:
800-900 g nastrúhané
1 bal.
 (podľa sladkostí jabĺk)
Na posypanie:




Postup

  1. 1

    Suroviny na cesto, plnku. Najprv pripravíme plnku, jablká ošúpeme, nastrúhame, posypeme škoricovým cukrom a osladíme kryštálovým cukrom podľa chuti jabĺk, dobre premiešame. Ochutené jablká dáme na panvicu dusiť (4-5 minút). Podusené jablká necháme vychladnúť.

    Jemný jablkový koláč bez miesenia (fotorecept)  - obrázok 1
  2. 2

    Cukor, vajíčka vyšľaháme do penista, postupne striedavo pridávame vlažné mlieko a olej. Múku preosejeme, spojíme s práškom do pečiva a vmiešame do cesta. Plech 25x35 cm vymastíme maslom, vysypeme múkou a polovicu cesta nalejeme na plech. Rúru predhrejeme na 180 stupňov a cesto predpečieme 10 minút.

    Jemný jablkový koláč bez miesenia (fotorecept)  - obrázok 2
  3. 3

    Predpečené cesto vyberieme z rúry, nanesieme podusené jablká.

    Jemný jablkový koláč bez miesenia (fotorecept)  - obrázok 3
  4. 4

    Jablká uhladíme, zalejeme zvyšným cestom a vložíme opäť do rúry. Pečieme ďalších 20 minút do zlatista.

    Jemný jablkový koláč bez miesenia (fotorecept)  - obrázok 4
  5. 5

    Po upečení necháme vychladnúť. Pred podávaním pokrájame, posypeme práškovým cukrom, dobrú chuť.

    Jemný jablkový koláč bez miesenia (fotorecept)  - obrázok 5

Diskusia k receptu

olinecka
@redakcia (10.10.2021 22:08)

Jej to sa teším, že sa podaril. Som rada, že aj také ľahké pečenie veľmi poteší.
kucharka
@oline čka, ďakujem za recept na výborný koláč. Jemný a chutný… a jednoduchý.
A keby sa zdalo, že jednoduchší už ani nemôže byť, tak môže : ja som jablká ani nedusila. Mala som jabĺčka na varenie/pečenie, čo nemajú veľa šťavy, tak som ich len nastrúhala, posypala cukrom a bohate škoricou.
Keď sa piekol, voňala celá kuchyňa. :-)


1x haji




SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia