Jablkový koláč
Jemný jablkový koláč bez miesenia (fotorecept)
Autor receptu: olinecka
Jablková rýchlovka za pár minút na stole. Pre veľkých aj
malých milovníkov jablkových koláčov, vhodný na každú
príležitosť.
20 porcií |
45 minút príprava |
10-20 minút na 180 °C |
Postup
- Suroviny na cesto, plnku. Najprv pripravíme plnku, jablká ošúpeme, nastrúhame, posypeme škoricovým cukrom a osladíme kryštálovým cukrom podľa chuti jabĺk, dobre premiešame. Ochutené jablká dáme na panvicu dusiť (4-5 minút). Podusené jablká necháme vychladnúť.
- Cukor, vajíčka vyšľaháme do penista, postupne striedavo pridávame vlažné mlieko a olej. Múku preosejeme, spojíme s práškom do pečiva a vmiešame do cesta. Plech 25x35 cm vymastíme maslom, vysypeme múkou a polovicu cesta nalejeme na plech. Rúru predhrejeme na 180 stupňov a cesto predpečieme 10 minút.
- Predpečené cesto vyberieme z rúry, nanesieme podusené jablká.
- Jablká uhladíme, zalejeme zvyšným cestom a vložíme opäť do rúry. Pečieme ďalších 20 minút do zlatista.
- Po upečení necháme vychladnúť. Pred podávaním pokrájame, posypeme práškovým cukrom, dobrú chuť.