Jablkový koláč

Jemný jablkový koláč bez miesenia (fotorecept)

Autor receptu: olinecka

Jablková rýchlovka za pár minút na stole. Pre veľkých aj malých milovníkov jablkových koláčov, vhodný na každú príležitosť.

20
porcií
45 minút
príprava
10-20 minút
na 180 °C

Suroviny

Postup

  1. Suroviny na cesto, plnku. Najprv pripravíme plnku, jablká ošúpeme, nastrúhame, posypeme škoricovým cukrom a osladíme kryštálovým cukrom podľa chuti jabĺk, dobre premiešame. Ochutené jablká dáme na panvicu dusiť (4-5 minút). Podusené jablká necháme vychladnúť.
  2. Cukor, vajíčka vyšľaháme do penista, postupne striedavo pridávame vlažné mlieko a olej. Múku preosejeme, spojíme s práškom do pečiva a vmiešame do cesta. Plech 25x35 cm vymastíme maslom, vysypeme múkou a polovicu cesta nalejeme na plech. Rúru predhrejeme na 180 stupňov a cesto predpečieme 10 minút.
  3. Predpečené cesto vyberieme z rúry, nanesieme podusené jablká.
  4. Jablká uhladíme, zalejeme zvyšným cestom a vložíme opäť do rúry. Pečieme ďalších 20 minút do zlatista.
  5. Po upečení necháme vychladnúť. Pred podávaním pokrájame, posypeme práškovým cukrom, dobrú chuť.